Loading...
دانشنامه

یاعرض سلام و احترام 

- به ازای هر واحد پولی سرمایه‌گذاری در پژوهش، معادل30 واحد سود به دست می آید که این می تواند به اقتصاد کشورها و تولید ناخالص داخلی‌شان کمک قابل توجهی کند.

 

- کمتر از 10 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها صرف تحقیقات کاربردی شده و مدیریت کلان پژوهش کشور نتوانسته از این امکان بالقوه نتیجه مطلوب ببرد.

- میزان رشد مدارک علمی در 15 سال گذشته در کشورهای اسلامی 7 برابر میزان رشد دنیا و برای ایران بیش از 24 برابر رشد علمی دنیا بوده است.

سهم ناچیز پژوهش از بودجه سالیانه کشور(1.1 درصد) و فاصله تا وضع مطلوب(4 درصد) به رغم روند افزایشی اعتبارات تحقیق و توسعه در کشور.

- سهم بخش خصوصی در تأمین هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی،‌ کمتر از 10 درصد.

- ارتقاء ۱۹ پله ­ای رتبه کیفیت تولیدات علمی کشور طی 5 سال گذشته.

- رشد 4 برابری تعداد مقاله های کیفی کشور از 2007 تا 2016.

ایران در حال حاضر با 22 کشور برتر دنیا از نظر علم و فناوری درحال رقابت است و این بسیار مهم و قابل توجه است.

- سهم ایران از مقالات 1درصد برتر دنیا در سال 2016 تاکنون 1/ 2 درصد جهان است.

- 225مقاله ایران نیز در زمره مقالات یک درصد برتر دنیا در سال 2015 شناخته شده است.

پژوهش خبری صدا وسیما:امروزه در همه کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه، که در پی حفظ یا ایجاد بنیان های توسعه متوازن و پایدار در زمینه­ های مختلف اقتصادی اجتماعی و ... و بالا بردن قدرت رقابت خود با دیگر کشورها هستند، توسعه علم و فناوری نقش محوری دارد. علم و فناوری نیز محصول فعالیت­ های پژوهشی است. رشد روزافزون علم و دانش و افزایش اطلاعات و آگاهی‌ها موجب ظهور فناوری‌های جدید شده است. به گونه ای که همواره رابطه مستقیمی بین حجم اطلاعات علمی و پیشرفت فناوری‌ها از یک سو و ایجاد رفاه و امنیت ملی از سوی دیگر وجود دارد. برای پیشرفت علمی و آموزشی و رسیدن به حداقل­ های توسعه یافتگی، پژوهش و تحقیق سنگ بنای اولیه به شمار می رود و به همین جهت است که همواره می­ توان میان کم و کیف عملکرد پژوهشی در هر جامعه و میزان توسعه یافتگی آن جامعـه رابطه مستقیمی برقرار کرد. به گونه ­ای که می ­توان ادعا کرد که بدون آن هیچ کشوری قادر به شناسایی و حل مشکلات موجود و طرح استراتژی در جهت توسعه و پیشرفت نخواهد بود. این گزارش نگاهی دارد به نقش پژوهش در تصمیم گیری­ های کلان، در مقایسه با سایر کشورهای جهان، می پردازد.


0

بخش دوم »»»»

نقش و جایگاه پژوهش در ایران ومقایسه آن باسایرکشورها

 

چالش‌های مطرح در نظام سیاست گذاری و تصمیم گیرنده در ارتباط با موضوع پژوهش

 

نقش و جایگاه پژوهش در ایران ومقایسه آن باسایرکشورها

 

راهکارهای افزایش اثربخشی پژوهش­ها در سطوح خرد و کلان جامعه

 

نقش و جایگاه پژوهش در ایران ومقایسه آن باسایرکشورها

نقش و جایگاه پژوهش در ایران ومقایسه آن باسایرکشورها

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.

 

http://www.iribnews.ir/files/fa/news/1395/9/21/561375_821.pdf


0

بخش پایانی »»»»

 

 متأسفانه سهم پژوهش در هیچ کشور در حال توسعه‌‌ای مانند ایران پایین نیست/ در ایران ۰/۲ و در ژاپن ۶درصد تولید ناخالص داخلی


0

سلام:

پژوهش در کشور من نسبت به کشوری مثل چین و ژاپن وهند هر چند کمتراست اما میشه کمک کرد تا در آینده تاسف نخورد اما باید کوشش کرد بله درست است من فکر میکنم برای توسعه مسیر طولانی است اما نسبت به کشور های همسایه مثل پاکستان یا افغانستان و عراق که درگیر جنگ داخلی و نفوذ تروریست هستند سریعتر است .


0

سلام

سهم پژوهش در ایران خیلی نسبت به کشورهای دیگر پایین بوده و متاسفانه اصلا قابل قیاس هم نیست 


0

دوستان سعی کنند مطالب اینترنت را عینا کپی و منتشر نکنند! این قسمت برای پاسخ به سوالات با دانش خود دانشجو است! 

وضعیت پژوهش در ایران نسبت به خیلی از کشورهای آسیایی و حتی سایر کشورهای دنیا بهتر است. کشورهای پیشرفته آسیایی مانند کره جنوبی و ژاپن از سهم ناخالص ملی خود اعتبار بیشتری به این امر تخصیص داده اند و حمایت های عملی دارند  حتی شرکت هایی مانند تویوتا در قالب نظام پیشنهادها اقدام به انجام و پیاده سازی بیش از 90 درصد پیشنهادها بوسیله تحقیق و توسعه می پردازد. وضعیت تولید علم و تحقیق وتوسعه در ایران روبه رشد است و با توجه به تاکیدات دانشگاه ها و مراکز علمی و انتشار مقالات و کتب و نیز نتایج تحقیقات علمی در سایت های معتبر روند خوبی دارد. رتبه ایران در تولید علم جزء 15 کشور برتر دنیا است. برای اطلاعات بیشتر می توایند به پایگاه های استنادی مختلف مانند وب آو ساینس  (WOS)  مراجعه فرمائید . 

 


0

سلام

بودجه ها و اهداف تحقیقاتی بسیار با اهمیت هستند


1

پژوهش در ایران هدفمند نیست و تنها برای مقاله دادن و کمیت انجام می شود. البته استثنا هم هست اما بیشتر بی هدف و پراکنده است.


1

سلام
پژوهش در کشور های دیگر به حالت اجرایی در می آید ولی ایجا نه


1

بزرگترین تفاوتی که میشه ذکر کرد اینه که در ایران علارقم اینکه نخبگان و متخصصان خبره پژوهش‌های ارزنده‌ای انجام داده‌اند ولی توجهی به زحمات آنها نمیشود


0

متاسفانه پژوهش در همون فاز باقی میمونه و به دست‌آوردهای عملی منجر نمیشه


0

با سلام 

متاسفانه اهميت پژوهش در كشور ما مورد غفلت واقع شده و اين امر منجر به خسارت هاي جبران ناپذيري در بسياري از زمينه ها شده است.

پژوهش در هر كشوري بايد در راستاي ارتقا ان كشور صورت گيرد


0

با سلام 

متاسفانه اهميت پژوهش در كشور ما مورد غفلت واقع شده و اين امر منجر به خسارت هاي جبران ناپذيري در بسياري از زمينه ها شده است.

پژوهش در هر كشوري بايد در راستاي ارتقا ان كشور صورت گيرد


0

سلام، هدفمند بودن


0

بین ده کشور در حال توسعه برای تولیدات علمی جهان که در پایگاه SCI مطرح شده ، نشان می دهد که این ده کشور در مجموع 50/6درصد از تولیدات علمی جهان را دارا می باشند . ایران در این نمودار در رتبه هفتم است .


0

به نظر بنده که از لحاظ دانشگاهی علمی پژوهش های خوبی انجام میشه اما ارتباط صنعت با دانشگاه دچار مشکل هستیم و خیلی از باند بازی ها و وارداتچی ها اجازه تولید رو نمیدن ولو با مجبور کردن کارخانه ها از نخریدن اجناس تولیدی شما و یا ندادن (عدم فروش مواد اولیه) که نیاز شما هست باعث ورشکست شدن شما میشن مثل چادر مشکی میمونه یه خط قرمز هست کسی که به چادر مشکی وارد بشه ورشکستش میکنن چون میخواهند دلال های چادر مشکی دست خودشون باشه واردات به کشور و در کشور تولید نشه اگه یه سرچی تو گوگل کنید متوجه این موضوع میشین 


0

مطالب خوب و مفید بود .


0

مطالب خوب و مفید بود .


0

به نام خدا

با سلام

 به نظر من کشور ما به جای پژوهشگر به یک مجری( فردی که دانش کافی را در رشته مورد نظر دارد و میتواند این دانش را پیاده سازی کند) قوی احتیاج دارد .


0

در کشورهای دیگر علاوه بر پژوهش بصورت اجرایی هم انجام میشه 

اما متاسفانه در ایران بیشتر تحقیقاتی 


0

منابع ایران بیشتر گوگل اس


0

سلام

در کل ایران حالت کپی داره و جابه جایی منبع خاصی جز گوکل نیست و ازمایشی وجود نداره

ولی در خارج بر عکس این قضایا هستش در کل حرف گسترده ای هست اگر خواستین توضیح بدم در خدمت هستم


0
برای ارسال پاسخ شوید.