چالشهای کارآفرینی
چالشهای کارآفرینی در ایران را چگونه حل کنیم؟
چالش کارآفرینی ایران استارتاپ فناوری اطلاعاتتاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه کارآفرینی
اهمیت مباحث کارآفرینی بر کسی پوشیده نیست و همواره مورد اشاره و تائید مقام معظم رهبری بعنوان عالیترین مقام و جایگاه در جمهوری اسلامی ایران همواره مطرح و ارزشمند بوده است.
گزیدهای از بیانات ارزشمند رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار کارآفرینان به شرح زیر است:
• ایجاد اشتغال علاوه بر جنبه مهم ثروت آفرینی، نوعی زمینه سازی برای به کارگیری گنجینه استعدادهای انسانی است.
• دو دلیل اساسی یعنی «آمادگی کشور برای جهش» و «فشار اقتصادی دشمنان»، ثابت میکند که ایران، بیش از هر دوره دیگر به کار و کارآفرینی احتیاج دارد.
• در پرتو شناخت ملت از تواناییهای خود و جوانانش، فصل توانایی و جهش کشور فرا رسیده است و طبعاً در این فصل، کار و کارآفرینی اهمیتی به مراتب فراوانتر دارد.
• برای مقابله با فشارهای نظام سلطه باید «اقتصاد مقاومتی واقعی» بوجود آوریم که معنای واقعی کارآفرینی نیز همین است.
• مردم میدانند که مصرف هر کالای خارجی یعنی بیکاری یک کارگر ایرانی، اما کارآفرینان هم بدانند که رغبت مردم به مصرف کالاهای داخلی با شعار تحقق نمییابد، بلکه نیازمند افزایش کیفیت این کالاهاست.
• در تولید کالاها به اشباع حس زیبایی طلبی مصرف کننده توجه کافی کنید.
همهی افرادی که فعالیتهای کارآفرینی انجام میدهند با مشکلات بزرگی در این راه روبهرو هستند. شاید با توجه به موضوع و موقعیت هر استارتاپ این مشکلات باهم تفاوت داشته باشند؛ اما ریشهی آنها یکی است. زمانی که صحبت از کارآفرینی به میان میآید، همهی کارآفرینان با ۴ مشکل اساسی روبهرو هستند.
۱- تمرکز کردن بر موضوعاتی که در آنها حرفهای هستید و واگذار کردن کارهایی که بلد نیستید
۲- یاد بگیرید که استرستان را مدیریت کنید و استفادهی مفید از آن داشته باشید
۳- بدانید چه موقع باید افراد مناسب را استخدام کنید
۴- فراموش نکنید چرا قدم در این مسیر گذاشتهاید
2
با سلام. تقریبا در اکثر صنایع شکاف ها و گپ ها مشخص شده است و الان مرحله ای هست که کارافریننان باید بتوانند وارد صنایع شوند و ارتباط خود را قوی تر کرده و مسائل را حل کنند.
در واقع تقویت ارتباط با صنایع می تواند یکی از راهکارهای مناسب برای جلب اعتماد صنایع و استقبال از برنامه های کارافرینان باشد .
2
با سلام و عرض ادب
ممنون از توجهتون
بله، کاملا با شما موافقم
پیرو تصدیق فرمایش شما باید عرض کنم، متاسفانه تعاملات بین المللی ما هم بسیار ضعیف بوده و این در روند رشد کسب و کارها تاثیر بسیار زیادی داره
ای کاش در همه واحدهای کارگاهی و شهرکهای صنعتی واحدی به نام روابط بین الملل ایجاد بشه و وظیفه ارتباطات بین المللی رو به عهده بگیره
همونطور که میدونید بسیاری از محصولات ما توانایی صادرات رو دارند اما به جهت عدم تعامل و ارتباطات خارجی سهم بسیار اندکی رو در دنیا داریم
با سپاس از شما دوست عزیز
1
درود و خداقوت
برای حل چالش های کارآفرینی به فعالیت های بسیار گسترده و جدی نیاز است، با صرف نظر از موارد ذکر شده در ایران چالش های بزرگتری برای کارآفرینان و نخبگان جوان وجود که متاسفانه ریشه قوی در ایران تنیده است. اگر بخواهیم چند نمونه را ذکر میتوان به برخی از موارد زیر اشاره کرد:
-نبود یک اتوماسیون هوشمند برای گرفتن مجوزهای مورد نیاز
-وقت گیر و هزینه بر بودن گرفتن مجوز
-وجود رانت و انحصار خانوادگی
-عدم وجود حقوق کپی رایت
-بالا بودن بیش از حد بروکراسی های اداری
- و از همه مهمتر و بدتر گرفتن رشوه به عنوان حق انجام کار
0
متاسفانه در کشور ما چندان از افراد ایده پرداز حمایت نمی شود. باید برای افراد ایده پرداز وام های بدون قید و شرط پرداخت شود. بنیاد نخبگان باید این افراد را شناسایی و از آن ها حمایت کنند.همچنین وزارت علوم و بهداشت باید بعد از شناسایی این افراد مستعد برای آن ها تسهیلات ویژه ای در نظر بگیرند. به عنوان مثال حمایت از طرح های تحقیقاتی و در اختیار گذاشتن آزمایشگاه ها برای این افراد برای اینکه تحقیقات خود را انجام بدهند.
0
جلوگیری از خستگی و دلزدگی
عطش و اشتیاق بالای تأسیس و ادارهی استارتاپ، در کنار https://www.zoomit.ir/tag/موفقیت/" target="_blank">موفقیت میتواند عامل شکست کارآفرین نیز باشد. برخی از کارآفرینان به خاطر علاقهی زیاد و هدف مشخصی که برای خود ترسیم کردهاند، تمام انرژی و سرمایهی خود را در راه پیشرفت شرکت خرج میکنند. آنها زمان استراحتی برای خودشان در نظر نمیگیرند و حتی در تعطیلات به کار کردن میپردازند. این نوع از کار کردن در میان کارآفرینان بسیار بیشتر از کارمندان است.
وقتی فردی تمام انرژی خود را برای کار کردن میگذارد، به هیچ وجه نمیتواند از نتایج شغلش مانند درآمد و خانوادهی خوب لذت ببرد. راه حل کاربردی برای ایجاد وقت اضافه تفریح، اختصاص زمانهای مشخص برای کار در تعطیلات است. اگر شما کارآفرینی هستید که روزهای تعطیل نیز به کار کردن یا پاسخ دادن به مشتریها و کارمندان مشغولید، بهتر است همین حالا روند خود را تغییر دهید.
یک قانون و سیاست برای روزهای تعطیل و استراحت خود داشته باشید و تنها زمان مشخصی به پاسخ دادن به افراد یا کارهای دیگر اختصاص دهید. از کارمندان و مشتریان بخواهید فقط در زمانی مشخص با شما تماس بگیرند. میتوانید از قانون ۸۰/۲۰ نیز استفاده کنید. طبق این قانون ۸۰ درصد زمان تعطیلات را به استراحت و بقیه را به کارهای سبک اختصاص دهید. در نهایت فارغ از اینکه چه روشی انتخاب میکنید، باید حتما زمانی را به استراحت کامل و تفریح اختصاص دهید تا انرژی لازم برای هفتهی پیش رو ذخیره کنید.
0
کنترل جریان مالی
جریان مالی برای ادامهی حیات هر شرکت نوپایی ضروری است. شرکتهایی که دیر به سراغ برنامههای حسابداری میروند، ضررهای مالی زیاد متحمل میشوند و عموما شکست میخورند. در ابتدای راه، کنترل حسابهای ورودی و خروجی شرکت آسان است و عموما کارآفرینان خودشان این کار را انجام میدهند.با گسترش استارتاپ، بهتر است از نرمافزارهای حرفهای دسکتاپ یا تحت پلتفرمهای ابری استفاده کنید و کنترل حسابهای خود را به آنها بسپارید. اگر استارتاپ شما به مرحلهای مناسب از لحاظ درآمد رسیده، بهتر است یک حسابدار یا مدیر مالی استخدام کنید. فراموش نکنید، کنترل حسابها و دانستن میزان دقیق درآمد، نقش مهمی در احساس موفقیت شما و برنامهریزی برای پروژههای آتی دارد.
0
افزایش سرمایه
افزایش سرمایه یکی از مراحلی است که در نقاط عطف مختلف مسیر استارتاپ مجبور به انجام آن هستید. نقاط چرخش (Pivot) یا تولید محصول و خدمت جدید، حتما به افزایش سرمایه نیاز دارند. در این مراحل است که به احتمال زیاد با مشکلات بزرگی مواجه میشوید. اگر استارتاپ حاضر اولین تجربهی کارآفرینی شما باشد، به خاطر کوچک بودن شبکهی ارتباطی و افرادی که میشناسید، جذب سرمایه برای شما دشوارتر خواهد بود.
0
با سلام
اگر قبل از شروع، تحقيقات جامعي در مورد زمينه كاري شكل نگيره با ورود به حيطه عمل با مشكلات زيادي مواجه خواهيم شده كه معمولا ما را دچار يأس خواهند كرد. بجاي اينكه يك شبه تصميم بگيريم بهتر است ابتدا خوب جوانب امر را سنجيد
هدف اگر مشخص باشد در طول مسير انگيزه عامل حركت ما خواهد بود اما اگر هدف با دقت انتخاب نشود طي مسير و ناملايمت ها باعث دلسرد خواهند شد
0
با سلام
بنظر بنده همه انسان ها کارآفرینند تا کارگر هرجند نظام سرمایه داری با تکیه بر قدرت و ثروت توانستند انسان ها رو استعمار کنند ولی در هر صورت ثمره این نظام اقتصادی جز فقر چیزی را به ارمغان نیاورده است بنابراین برای حل چالش های آرآفرینی باید به نظام اقتصاد خرد و توانمندسازی و اقتصاد اجتماعی روی آورد.
0
باید درامد ارزی باشد و شرکت های دانش بنیان دانشگاه ها و جهاد های دانشگاهی شرکت های خصوصی به این چالش بزرگ کمک کنن بلکه کارافرینی خوبی شکل بگیره
0
وقتی خود کارآفرینی، با فیلتر و نظارت تعریف میشه یعنی دامنه وسیعی از خلاقیت رو همین فرآیند درون خودش از بین میبره.
0
البته که به نظرم نقاطی مثل ایران، مصر و امثالهم به واسطه سطوح اولیه مواجهه مردم با خدمات و حذف واسطه، بیشتر تمایل به سوپراپ و ابراستارتاپ ها دارن تا کارآفرینی رجینال و محدود.
0
ولی کماکان نظرم این هست که حتی صورت مسئله هم نشون دهنده عدم تمایل به کاربردی بودن قضیه که در تمام سطوح قانون گذاری و عیب یابی و تسهیلگری وجود داره مشهوده. سوال سروته نداره، پاسخ سروته نداره و مقیاس و میزانش هم کاملا سلیقه ای هست برای سنجش. بودجه پژوهشی کشور دقیقا حس میکنم به همین شکل، از بین میره.
0
روی سخن بنده الزما با پرسشگر عزیز نیست و همینطور که این بستر، بستر فضای کارشناسی و رسیدن به خروجی الزاما سنجیده نیست. سپاس
0
چالشهای کارآفرینی در ایران به دلایل مختلفی ایجاد میشوند که برخی از آنها به مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و قانونی مربوط میشود. برای حل این چالشها، باید اقداماتی جامع و پایدار انجام گیرد که شامل اصلاحات در سطح کلان و نیز حمایت از کارآفرینان در مقیاس خرد است؛ 1. چالشهای اقتصادی و مالی مشکل تأمین مالی برای استارتآپها و کسبوکارها: در ایران، یکی از بزرگترین چالشها برای کارآفرینان، دسترسی به منابع مالی و سرمایهگذار است. شرایط اقتصادی نامساعد و تورم بالا باعث میشود که بسیاری از کارآفرینان نتوانند به راحتی منابع مالی برای راهاندازی یا توسعه کسبوکار خود پیدا کنند. راهکارها: تقویت صندوقهای حمایتی و سرمایهگذاری خطرپذیر (Venture Capital): دولت و بخش خصوصی باید در زمینه سرمایهگذاری در استارتآپها و کارآفرینان فعال شوند. تشویق به سرمایهگذاری در پروژههای نوآورانه و کسبوکارهای جدید: ایجاد سیاستهای حمایتی برای جذب سرمایهگذاران خارجی و داخلی. ارائه تسهیلات بانکی با شرایط مناسب: بانکها باید تسهیلات کمبهره و با شرایط مناسب برای استارتآپها و کسبوکارهای نوپا ارائه دهند. 2. چالشهای قانونی و مقرراتی بروکراسی پیچیده و قوانین دستوپاگیر: یکی دیگر از مشکلات اصلی در ایران، بروکراسی پیچیده و زمانبر در مسیر تأسیس و رشد کسبوکارها است. قوانین و مقررات مالیاتی و اداری میتوانند فرآیند شروع یک کسبوکار را کند کنند و کارآفرینان را درگیر مسائل قانونی بیپایان نمایند. راهکارها: اصلاح قوانین و مقررات: تسهیل فرآیند ثبتنام کسبوکارها، کاهش مراحل اداری و بوروکراتیک و شفافسازی قوانین مالیاتی. حمایت از کارآفرینی در مناطق آزاد: استفاده از مزایای مناطق آزاد برای تسهیل در راهاندازی و گسترش کسبوکارها. پشتیبانی از کارآفرینان با مشاورههای حقوقی و اداری: راهاندازی مراکز مشاورهای که به کارآفرینان در زمینه مسائل قانونی و اداری کمک کنند. 3. چالشهای فرهنگی و اجتماعی مقاومت فرهنگی و نگرش منفی به کارآفرینی: در برخی مناطق، کارآفرینی به عنوان یک مسیر سنتی برای موفقیت در نظر گرفته نمیشود و ممکن است خانوادهها یا جامعه از آن حمایت نکنند. این موضوع میتواند مانع از انگیزه و موفقیت کارآفرینان شود. راهکارها: آموزش و ترویج فرهنگ کارآفرینی: برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای کارآفرینی در مدارس و دانشگاهها. ایجاد الگوهای موفق در جامعه: برجسته کردن داستانهای موفقیت کارآفرینان ایرانی برای الهامبخشی به نسلهای جدید. تشویق به تفکر نوآورانه: تقویت توانمندیهای خلاقانه و نوآورانه در جوانان و کارآفرینان از طریق ایجاد فضاهای مشترک (مثل مراکز رشد). 4. چالشهای نیروی انسانی و منابع انسانی کمبود مهارتهای لازم و عدم تطابق بین آموزش و بازار کار: یکی از مشکلات اصلی، عدم تطابق مهارتهای فارغالتحصیلان با نیازهای بازار کار است. بسیاری از کارآفرینان با کمبود نیروی کار ماهر روبهرو هستند. راهکارها: توسعه آموزشهای مهارتی و فنی: ایجاد دورههای تخصصی در راستای نیازهای بازار کار و حمایت از دورههای کارآموزی برای فارغالتحصیلان. همکاری با دانشگاهها و مراکز آموزشی: ایجاد همافزایی بین دانشگاهها، مراکز آموزشی و صنعت بهمنظور پرورش نیروی کار ماهر و متخصص. 5. چالشهای فناوری و نوآوری عدم دسترسی به تکنولوژیهای پیشرفته و نوآوری محدود: در برخی حوزهها، کارآفرینان به دلیل تحریمها یا محدودیتهای اقتصادی نمیتوانند از تکنولوژیهای نوین و ابزارهای پیشرفته برای بهبود کسبوکار خود استفاده کنند. راهکارها: حمایت از نوآوری و تحقیق و توسعه (R&D): تشویق به سرمایهگذاری در پروژههای تحقیقاتی و نوآوریهای فناوری. توسعه زیرساختهای دیجیتال و اینترنتی: فراهم کردن دسترسی به فناوریهای نوین و تسهیل دسترسی به اینترنت و ابزارهای آنلاین برای کسبوکارها. 6. چالشهای بازار و رقابت رقابت شدید و مشکلات در دسترسی به بازار: بسیاری از کسبوکارهای نوپا با مشکلاتی در ورود به بازار و رقابت با شرکتهای بزرگ و قدیمی روبهرو هستند. راهکارها: حمایت از کسبوکارهای نوپا: ایجاد سیاستهای حمایتی مانند معافیتهای مالیاتی، وامهای کمبهره و کمکهای دولتی برای شروع کسبوکارهای نوپا. تقویت همکاریهای بینالمللی و بازاریابی صادراتی: تشویق کارآفرینان به ورود به بازارهای جهانی از طریق آموزشها و تسهیلات صادراتی. تسهیل دسترسی به بازار داخلی: ایجاد شرایط مناسب برای رقابت برابر میان کسبوکارهای نوپا و شرکتهای بزرگتر.
0
نتیجهگیری: حل چالشهای کارآفرینی در ایران نیازمند رویکردی چندجانبه است که در آن اصلاحات در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، قانونی، آموزشی و فناورانه در کنار هم قرار گیرد. دولت، بخش خصوصی و جامعه باید دست به دست هم دهند تا زیرساختهای لازم برای توسعه کارآفرینی و استارتآپها در ایران فراهم شود و از این طریق، اشتغالزایی، نوآوری و رشد اقتصادی پایدار تحقق یابد.
0
چالشهای کارآفرینی در ایران به طور عمده شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، و قانونی میشوند. برای حل این چالشها میتوان اقداماتی را در نظر گرفت که به شرح زیر هستند: 1. حمایت مالی و تسهیلات بانکی: تسهیل دسترسی به وامهای ارزان قیمت و تضمینهای لازم برای کارآفرینان. ایجاد صندوقهای حمایتی برای استارتاپها و کسبوکارهای نوپا. 2. بهبود محیط کسبوکار: کاهش بروکراسیهای اداری و تسریع در روند صدور مجوزها. فراهم کردن شرایطی برای رقابت سالم و جلوگیری از انحصار. 3. آموزش و توانمندسازی کارآفرینان: توسعه برنامههای آموزشی در زمینه مدیریت کسبوکار و فناوریهای نوین. برگزاری کارگاههای آموزشی و مشاوره برای کارآفرینان مبتدی و پیشرفته. 4. توسعه فرهنگ کارآفرینی: ترویج فرهنگ ریسکپذیری و پذیرش شکست به عنوان یک بخش طبیعی از فرآیند کارآفرینی. معرفی و حمایت از الگوهای موفق کارآفرینی به منظور الهامبخشی. 5. پشتیبانی از تحقیق و توسعه (R&D): افزایش حمایتهای دولتی و خصوصی از نوآوریها و تحقیقات علمی و صنعتی. همکاری بیشتر میان دانشگاهها و صنعت به منظور تجاریسازی نتایج تحقیقاتی. 6. تقویت شبکههای حمایتی: ایجاد و توسعه شبکههای کارآفرینی و اشتغالزایی که کارآفرینان بتوانند از تجربیات و منابع یکدیگر بهرهمند شوند. تشویق به همکاریهای بینالمللی برای جذب سرمایهگذاران خارجی و ایجاد فرصتهای صادراتی. 7. اصلاحات قانونی و سیاستهای مالیاتی: اصلاح قوانین مربوط به مالیاتهای غیرمنصفانه و پیچیده. تشویق به سرمایهگذاری و ارتقای حقوق مالکیت معنوی. اجرای این اقدامات به تدریج میتواند به کاهش موانع و مشکلات کارآفرینی در ایران کمک کند و به رونق کسبوکارهای نوپا و توسعه اقتصادی کشور منجر شود.
0
1.برای ارتباط با سایر کاربران حتما باید عضو ویژه سازمان باشید.
2.برای استفاده مناسب در طول روز نباید تعداد درخواستهای زیادی ارسال کنید.
3.قوانین را رعایت کنید و به دوستان خود احترام بگذارید.
4. حداقل 3 حرف و حداکثر 300 حرف برای پستها و نظرات بنویسید.
در صورت فعالیت در شبکه اجتماعی سازمان، پروفایل و مطالبتان برای سایر کاربران نمایش داده خواهد شد.
همچنین در روز تولدتان از طرف بقیه کاربران پیام تبریک و امتیاز هدیه دریافت خواهید کرد.
مشاهده قوانین
ارتقا به حساب عضویت ویژه
دسترسی به امکانات ویژه
با ارتقا به حساب پریمیوم، از امکانات و مزایای بیشتری بهرهمند شوید:
- دسترسی نامحدود به تمام بخشها
- امکان مشاهدهدورههای اعضای ویژه
- پشتیبانی اولویتدار
- امکانات اختصاصی برای کاربران ویژه