گفت‌وگوی علمی

مدارات قدرت ومدارات فرمان

تفاوت بین مدارات قدرت ومدارات فرمان در جیست؟؟؟

مهندسی برق قدرت

با سلام فرق مدار فرمان با مدار قدرت در این است که مدار فرمان شامل فیوز، کلید مینیاتوری، تایمر، بی متال و … می شود که وظیفه کنترل مدار را به عهده دارد و از برق تک فاز تغذیه می کند اما مدار قدرت عموماً با برق سه فاز کار می کند و تابع مدار فرمان است.


0

مدار فرمان:همانگونه که از نامش معلوم است بوسیله المانهای مختلف همچون شستی،چراغ سیگنال،سنسورها،و دیگر المانهای فرمان پذیر و قابل برنامه پذیر ،به ایجاد ، اعمال سیگنالها و دستورات به قسمتهای مختلف می پردازد. مدار قدرت:یا به عبارتی قسمت Power مدار ماست که کارش رساندن جریان و ولتاژ به موتورها(ترانسها،الکترموتورها و...) می باشد.


0

سلام وقت بخیر... مدار قدرت و مدار فرمان دو عضو بهم پيوسته محسوب می‌­شوند که کاربردشان متفاوت است. از تفاوت­‌های مدار فرمان و مدار قدرت می‌توان بيان کرد که تجهيزات مدار قدرت ولتاژ بالايی داشته اما تجهيزات موجود در مدار فرمان با ولتاژ جريان پايين هم مي­‌توانند کار کنند. مدارهاي فرمان در زمينه کنترل و مدارهاي قدرت در زمينه قطع و وصل جريان کاربرد دارند. مدار قدرت از سيم، کابل و شيشه تشکيل شده و سطح مقطع آن نيز بزرگ است در حالی‌که مدار فرمان سيم‌­هايی با سطح مقطع بسيار پايين دارد. مدارهای قدرت به شکل سه فاز طراحي شده ولي مدارهاي فرمان به صورت تک فاز AC و يا DC با ولتاژهاي گوناگون طراحي مي‌­شوند. از نظر تعداد مسير نيز تعداد مسيرهاي موجود در مدار قدرت کمتر از تعداد مسيرهاي مدارهاي فرمان است. يک ديگر از تفاوت­هاي اين دو مدار در اين است که عيب يابی در مدار قدرت نسبت به مدار فرمان بسيار ساده­تر و سريعتر است. مدار فرمان بدون وجود مدار قدرت بدون کاربرد خواهد شد.


0

The difference between the control circuit and the power circuit is that the control circuit includes fuses, miniature switches, timers, metal bars, etc., which is responsible for controlling the circuit and is powered by single-phase electricity, but the power circuit is generally powered by three-phase electricity. It works and is a function of the command circuit


0

مدار قدرت: انتقال قدرت مدار فرمان: انتقال فرمان


0

در سیستم‌های الکتریکی و صنعتی، مدارات قدرت و مدارات فرمان دو بخش مهم از یک سیستم کنترل الکتریکی هستند که هرکدام وظایف خاصی دارند؛ ۱. مدار قدرت بخشی از سیستم الکتریکی است که انرژی الکتریکی را برای تغذیه و راه‌اندازی تجهیزات قدرتی مانند موتورهای الکتریکی، هیترها، لامپ‌های پرقدرت و سایر مصرف‌کننده‌های الکتریکی فراهم می‌کند. ویژگی‌های مدار قدرت: وظیفه: تأمین و کنترل جریان و ولتاژ الکتریکی برای راه‌اندازی تجهیزات. ولتاژ و جریان بالا: معمولاً با ولتاژهای ۳۸۰V، ۴۰۰V یا ۶۶۰V و جریان‌های بالا کار می‌کند. عناصر اصلی: کنتاکتورها، کلیدهای قدرت، فیوزها، بریکرها و کابل‌های ضخیم. نوع سیم‌کشی: از سیم‌ها و کابل‌های با سطح مقطع بزرگ‌تر برای عبور جریان بالا استفاده می‌شود. امنیت و عایق‌بندی: نیاز به محافظت بالا مانند کلیدهای حرارتی، فیوزها و رله‌های حفاظتی دارد. ۲. مدار فرمان بخش کنترلی سیستم است که وظیفه کنترل و مدیریت عملکرد مدار قدرت را بر عهده دارد. این مدار تعیین می‌کند که چه زمانی تجهیزات الکتریکی مانند موتورها یا لامپ‌ها روشن یا خاموش شوند. ویژگی‌های مدار فرمان: وظیفه: کنترل و صدور فرمان به مدار قدرت برای روشن/خاموش شدن یا تغییر وضعیت تجهیزات. ولتاژ و جریان پایین: معمولاً با ولتاژهای ۲۴V، ۴۸V یا ۲۲۰V AC/DC و جریان کم کار می‌کند. عناصر اصلی: شستی‌های استارت/استپ، رله‌ها، تایمرها، سنسورها، PLC و کلیدهای فشاری. نوع سیم‌کشی: از سیم‌های با سطح مقطع کوچک‌تر استفاده می‌شود. امنیت: به دلیل ولتاژ پایین، خطر برق‌گرفتگی کمتری دارد، اما نیاز به طراحی دقیق دارد. 3. ارتباط بین مدار قدرت و مدار فرمان مدار فرمان دستور روشن و خاموش شدن را صادر می‌کند، اما مدار قدرت انرژی مورد نیاز تجهیزات را تأمین می‌کند. در بسیاری از سیستم‌های صنعتی، PLC جایگزین مدارهای فرمان سنتی شده و کنترل دقیق‌تری را فراهم می‌کند. استفاده از رله و کنتاکتور باعث جدا شدن مدار قدرت از مدار فرمان شده و از آسیب رسیدن به تجهیزات فرمان جلوگیری می‌کند. 4. مثال کاربردی از مدار قدرت و مدار فرمان مدار قدرت: فرض کنید یک موتور سه‌فاز دارید. برای راه‌اندازی آن، برق ۳۸۰ ولت باید به آن برسد که توسط کنتاکتورها و فیوزها کنترل می‌شود. مدار فرمان: دکمه استارت و استپ برای روشن/خاموش کردن موتور، تایمرها برای خاموش شدن خودکار و سنسورها برای قطع کردن برق در شرایط خطرناک، بخشی از مدار فرمان هستند.


0

نتیجه‌گیری مدار قدرت برای تأمین انرژی و روشن کردن دستگاه‌ها استفاده می‌شود. مدار فرمان وظیفه کنترل و مدیریت مدار قدرت را دارد. مدار فرمان کم‌مصرف و ایمن‌تر است، در حالی که مدار قدرت جریان بالا را هدایت می‌کند. ترکیب این دو مدار باعث کنترل هوشمند و ایمن تجهیزات صنعتی و خانگی می‌شود. در صنعت، ترکیب مدارات قدرت و فرمان برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و افزایش ایمنی بسیار مهم است.


1
برای ارسال پاسخ شوید.