گفت‌وگوی علمی

مشورت فوری با حقوقدانان و دین شناسان در زمینه عده ی زنان فاقد رحم

 نیاز به پاسخگویی سریع به یک پرسش حقوقی - شرعی:

احتراما در یک پرونده قضایی، با توجه به این که این جانب نیز به دادگاه محترم کمک و مشورت می دهم ،  متاسفانه یک شخص مونث اقدام به برقراری رابطه با عقد شرعی، البته پیش از گذشتن ۴۵ روز (عده) کرده و مشکل شده است. این جانب در متون علوم انسانی، سخنی از امام محمدباقر علیه السلام دیدم که می گویند:احادیثی که بر نفی عدّه از زنانی که همسان¬های آنان آبستن نمی‌شوند دلالت بر عدم عده زنان فاقد رحم دارد، مانند روایت محمد بن مسلم از امام باقر (ع) که فرمود: «التّی لا تحبل مثلها لاعدّة علیها» (حرعاملی، 1409ق: ج15، ص409). زنی که همسان وی باردار نمی¬شود، عدّه¬ ندارد. موضوع حکم عدم عدّه در این حدیث، زنی است که همسان وی باردار نمی شود.

سوال از حضور عزیزان حقوقی و نیز اعضای محترمی که در زمینه احکام و شرعی تخصص دارند این هست که : با توجه به این که متهمه، در پرونده مزبور، رحم ندارد ، چگونه می توان در دفاع از وی ، به حدیث فوق یا مستندات حقوقی و قوانین مشابه در سایر کشورها و دیگر موارد استفاده کرد. 

از نظرات و راهنمایی های شما به عنوان مشاور در پرونده ، استفاده می کنم.

بااحترام

 

 

وکالت پزشکی حقوق خانواده قضاوت

إستدلالات مطرح در اینجا هرگز برای شما وجاهت قانونی و حقوقی نخواهد داشت و مستند آرای دادگاه نیز نخواهد بود ... در صورت خلأ قانونی و فقر ماده قانونی، در این مسأله از مراجع عظام تقلید إستفتآء کتبی نمایید ... خصوصا از مقام معظم رهبری ... هر آنچه فتوا دهند، همان مستند برای قاضی خواهد بود ... اگر إستفتآء رسمی و از طرف شعبه با قید فوریت باشد، پاسخگویی نیز سریعتر خواهد بود ... موفق باشید.


3

سپاس جناب آقای رضا نوروزی

برای تنظیم نظر مشورتی از توضیحات و مطالب جدید دوستان استفاده می کنم

بااحترام


2

موضوع سوال فوری توسط شعبه را نیز مطرح می کنم. باتشکر از راهنمایی ارزش مند شما


1

سلام؛دفاع قابل ملاحظه ای ازین جهت ک فرمودید نمیشود کرد،بعید است این موارد مستند حکم به نفع شما قرارگیرد از باب دیگری وارد شوید چون صرف انرژی در این جهت اتلاف وقت است به نظر بنده.موفق باشید


2

 

با سلام و إحترام ... لطفا در صورت إمکان نتیجه‌ی این پرونده‌ی قضایی را بفرمایید که به کجا منتهی شده است و آیا حکم برای آن صادر شده است؟ ... ممنون می‌شوم در صورت إمکان رأی دادگاه و دلایل و مستندات خود را در دفاع از متهمه بفرمایید سپاسگذارم ...


0

مسئله‌ای که مطرح کرده‌اید مربوط به تفسیری است که از حدیث امام محمد باقر (ع) درباره عده زنان فاقد رحم می‌توان داشت. در این حدیث آمده است که زنی که قادر به باردار شدن نیست، عده ندارد. این موضوع در فقه شیعه و در برخی تفاسیر به معنای عدم نیاز به گذراندن دوران عده برای زنانی است که به دلایل پزشکی قادر به بارداری نیستند. برای دفاع از متهمه که رحم ندارد، می‌توانید از دو جنبه استفاده کنید: 1. مستندات حدیثی: به حدیث امام باقر (ع) می‌توانید استناد کنید که بر اساس آن، زنانی که قادر به بارداری نیستند، به دلیل عدم امکان بارداری، نیازی به گذراندن دوران عده ندارند. این حدیث می‌تواند به عنوان یک دلیل شرعی برای عدم لزوم عده در چنین شرایطی استفاده شود. 2. مستندات حقوقی: در برخی کشورهای دنیا، قوانین حقوقی نیز به وضعیت‌های مشابه توجه کرده‌اند. به عنوان مثال، در برخی از سیستم‌های حقوقی، اگر شخصی قادر به تولید مثل نباشد، ممکن است برای او شرایط خاصی در نظر گرفته شود. شما می‌توانید از این مثال‌ها برای استدلال استفاده کنید که در شرایط مشابه در حقوق بین‌الملل یا در کشورهای دیگر، ممکن است نیازی به رعایت دوران عده نباشد. همچنین، از منظر فقهی، در صورتی که زن به دلیل عدم وجود رحم نتواند باردار شود، شاید بتوان این مسأله را به عنوان یک استثناء در نظر گرفت و به آن استناد کرد که حکم عمومی برای زنان فاقد رحم، با توجه به حدیث امام باقر (ع)، شامل عدم عده است. این موارد را می‌توانید به عنوان مستندات دفاعی در پرونده ارائه دهید.


0
برای ارسال پاسخ شوید.