گفت‌وگوی علمی

خدمت سربازی، مهارت ورزی، مهارت آموزی

چه مهارت های گروهی را برای آموزش به سربازان پیشنهاد می‌کنید تا ضمن این که فردمهارتی بیاموزد، پس از خدمت سربازی دارای شغل مناسب خود باشد؟ 

چه پیشنهادات جدیدی می توانید در رابطه با مهارت آموزی و مهارت ورزی در هنگام  خدمت سربازی  بدهید تا فرد پس از خدمت سربازی دارای شغل باشد. 

خدمت سربازی

سلام

اول این توضیح رو بدم من سربازی رفتم  :)

یکی از بیشمار قوانین تاریخ گذشته‌مون همین بحث سربازی به این شکل هست.

آدمی که میره سربازی و بعد ۲ سال برمیگرده فقط عمرش تلف شده و هیچ خروجی مفیدی هم برای کشور نداشته. 

در حالی که با ی سری تغییرات اساسی هم میشه آدم‌های سالمتری تحویل جامعه داد  ( سلامت فیزیکی و روانی ) و هم اینکه این آدما برای آینده مملکت و خودشون مفید باشن.

تغییرات باید واقعا اساسی باشن. وگرنه مثلا توی دوره سربازی همین الان دوره‌های فنی حرفه‌ای داره برگزار میشه ولی میشه گفت عملا بدون فایده است.

بجز دوره آموزشی  (فکر کنم ۳ ماهه الان) که ی مقداری سربازها فعالیت بدنی دارن برای  بقیه دوران خدمت از لحاظ  فعالیت بدنی برای اکثر افراد به کمترین حالت ممکن میرسه.  از لحاظ تاکتیک‌های نظامی هم که مشخصه چیزی کسی یاد نمیگیره چون عملا سیستم باسوادی و بروزی هم وجود نداره. ی سری تجربه بعضا ناموفق از زمان جنگ تحمیلی مونده که مسلما الان بعد ۴۰ سال دیگه خیلی بدرد نمیخوره. پس ی جوون بعد از ۲ سال خدمت از لحاظ نظامی که هیچ آورده خاصی نخواهد داشت.

با این مقدمه بلند چیزایی که به ذهن من میرسه و بنظرم اگر انجام میشد وضعیت خیلی بهتر میشد.

من فکر میکنم اگر سربازی چند بخش داشت خیلی مفید تر بود.

۱.ی بخش فشرده کامل برای  یادگیری مسائل نظامی به همراه بهبود وضعیت سلامت فیزیکی  با ورزش مستمر  (‌ مثلا ی دوره ۴ ماهه  )  - با مراقبت کامل هم از لحاظ سلامت روحی و هم سلامت فیزیکی افراد. 

۲.ی بخش دیگه مثلا ی دوره ۶ ماهه یادگیری یه حرفه ترجیحا به انتخاب و علاقه فرد  - و یادگیری عملی اون حرفه .

۳. کار ( رایگان  )  برای منافع عمومی کشور در حرفه‌ای که یاد گرفته به مدت ۶ ماه  در جاهایی که نیاز به اون حرفه است. 

۴.کارت پایان خدمت و تحویل دادن ی جوون سالم از لحاظ فکری ، روانی ، فیزیکی به جامعه.

گذروندن هرکدوم از این مراحل هم نیازمند ی سری آزمون باشه یا ی راه حلی شبیه این ( البته اینم کلا موضوع مهمیه که تبدیل به رانت و مشکلات مشابه بقیه  آزمون‌های سراسری کشور نشه ) 
بیخیال کاکو بریم به کارامون برسیم :))

1

باسلام و احترام

بنظر می‌رسد که یک کار پژوهشی در این زمینه بطور دقیق باید صورت بپذیرد و خروجی آن قابل اجرا باشد موفق باشید 

1

معمولا یک سری کارهایی مثل ارایشگری هست یا اگر گواهینامه ماشین سنگین داشته باشین میتونین هم بعد سربازی مشقول بشین

1

با سلام

میتوانند در دوره های فنی حرفه ای که مطابقت به رشته تحصیلی دانشگاهی خودشان هست یا دوره هایی که علاقه مندن در طول دوره سربازی شرکت کنند که بعد از اتمام  سربازی راحت وارد بازار کار شوند

1

آموزش‌هایی درباره‌ی کار با رایانه، طراحی، تکثیر؛ آشپزی سنتی و فست فود، گارنیش، سرو؛ آشنایی با بورس، خرید و فروش سهام، ارز دیجیتال و ترید؛ راه‌اندازی کافه، گیم‌نت، آرایشگری و کسب‌وکارهای کوچک این مدلی.

0

سلا‌م ... من تجربه‌ی خودم را در پادگان و منطقه مرزی خدمتت خواهم گفت؛ سربازی در درون خودش یک دولت و حکومت بألقوه هست ... خوب است که سرباز در هر بخشی که مشغول هست، پس از خدمت، گواهی حسن انجام کار را از همون بخش خدمتیش دریافت کرده، سپس مهارت‌سنجی شده و دیپلم مربوط به آن برایش (مثلا از فنی حرفه‌ای) صادر شود ...

0

برای اینکه سربازان ضمن خدمت مهارت‌های مفیدی بیاموزند که به آن‌ها در پیدا کردن شغل مناسب پس از خدمت کمک کند، پیشنهاد می‌شود که آموزش‌ها بر اساس مهارت‌های بازار کار و نیازهای روز جامعه طراحی شود. در این راستا، مهارت‌های گروهی و فردی مختلفی می‌توانند به آن‌ها آموزش داده شوند. در اینجا برخی از مهارت‌هایی که می‌توان در دوره خدمت سربازی آموزش داد، آورده شده است: ۱. مهارت‌های فنی و تخصصی برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار: این روزها نیاز به برنامه‌نویسان در حوزه‌های مختلف زیاد است. آموزش زبان‌های برنامه‌نویسی همچون Python، Java یا C++ می‌تواند پایه‌گذار شغلی در دنیای فناوری اطلاعات باشد. شبکه و امنیت سایبری: آموزش مهارت‌های شبکه مانند مدیریت سیستم‌های شبکه، امنیت سایبری، و آشنایی با پروتکل‌ها و ابزارهای شبکه می‌تواند در بخش‌های مختلف صنعتی مفید باشد. طراحی و توسعه وب: طراحی و کدنویسی وب سایت‌ها با استفاده از HTML، CSS، JavaScript و فریم ورک‌های مختلف می‌تواند فرد را برای شغل‌های مرتبط با وب آماده کند. ساخت و تعمیرات دستگاه‌ها و تجهیزات: مهارت‌هایی مثل تعمیرات موبایل، لوازم الکترونیکی، یا کار با تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی می‌تواند فرد را برای ورود به بازار کار در صنایع مختلف آماده کند. ۲. مهارت‌های مدیریتی و رهبری مدیریت پروژه: آموزش اصول مدیریت پروژه‌ها، برنامه‌ریزی، تخصیص منابع و ریسک‌ها می‌تواند برای سربازان مفید باشد تا در آینده در نقش‌های مدیریتی یا کارآفرینی به خوبی عمل کنند. رهبری تیم‌ها: مهارت‌های رهبری و کار گروهی به سربازان کمک می‌کند تا در مشاغل مختلف بتوانند گروه‌های مختلف را هدایت کنند. ۳. مهارت‌های کارآفرینی و کسب‌وکار ایجاد استارتاپ و کارآفرینی: آموزش اصول پایه‌ای کارآفرینی، از جمله ایجاد ایده‌های نوآورانه، برنامه‌ریزی کسب‌وکار و جذب سرمایه، می‌تواند سربازان را به سمت راه‌اندازی کسب‌وکار خود هدایت کند. بازاریابی دیجیتال: آموزش مهارت‌های بازاریابی دیجیتال شامل SEO، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات آنلاین، که در دنیای امروز بسیار پرکاربرد است. ۴. مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی مهارت‌های ارتباطی و مذاکره: این مهارت‌ها به سربازان کمک می‌کند تا در شغل‌های مختلف، از جمله فروش، مشاوره، و مدیریت مشتری، به خوبی عمل کنند. کار گروهی و حل مسأله: آموزش مهارت‌های کار گروهی و حل مسأله می‌تواند سربازان را برای همکاری مؤثرتر در محیط‌های کاری آماده کند. ۵. مهارت‌های زبان‌آموزی و بین‌المللی زبان‌های خارجی: آموزش زبان‌های خارجی به ویژه انگلیسی می‌تواند برای سربازان فرصت‌های شغلی بیشتری در صنایع بین‌المللی و کار با شرکت‌های خارجی ایجاد کند. پیشنهادات جدید برای مهارت‌آموزی در خدمت سربازی: 1. آموزش مجازی: استفاده از پلتفرم‌های آنلاین برای آموزش مهارت‌های مختلف می‌تواند به سربازان این امکان را بدهد که بدون نیاز به حضور در دوره‌های حضوری، مهارت‌های خود را ارتقا دهند. 2. همکاری با شرکت‌های خصوصی: دولت می‌تواند با شرکت‌های خصوصی همکاری کند تا دوره‌های کارآموزی برای سربازان ایجاد شود که در حین خدمت سربازی در صنایع مختلف مشغول به کار شوند. 3. فرهنگ‌سازی در مورد مشاغل آزاد: به سربازان آموزش داده شود که چگونه می‌توانند از مهارت‌های خود به‌صورت مستقل و به‌عنوان کارآفرین در بازار کار استفاده کنند. 4. دوره‌های فنی و حرفه‌ای: برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت فنی و حرفه‌ای در حوزه‌های مختلف می‌تواند کمک کند تا سربازان مهارت‌هایی کسب کنند که مستقیماً در بازار کار تقاضا دارند. با آموزش این مهارت‌ها در دوران خدمت سربازی، سربازان می‌توانند پس از پایان خدمت به راحتی وارد بازار کار شوند و از شغل‌های مناسب با درآمد بالا بهره‌مند شوند.

0
برای ارسال پاسخ شوید.