Loading...

نگاه دیکتاتوری حاکم در « خانواده » ، « آموزش و پرورش » ، « جامعه » و « حاکمیت » عمدتا شکل گیری شخصیت سالم ، خودشکوفا و دموکراتیک را -که لازمه توسعه است - در جامعه ایران معاصر بشدت تحت الشعاع قرار داده است.

فرآیندها و مجاری سیاسی در یک جامعه با سطح عقلانیت «حاکمیت و مردم »آن جامعه در پیوند است به طوری که با استکمال عقلانیت، فرآیندها و مجاری سیاسی نیز تکامل می یابند؛ در جامعه ایران سیاست نابالغ است لذا بیشتر مجاری زور و قدرت و امنیت فعال است.

در عرصه سیاست و حکومت باید به قاعده « الاکلنگی » قدرت توجه داشت . آن شخص یا گروهی که سایر رقبا را از عرصه قدرت حذف می کنند و از الاکلنگ قدرت پیاده می کنند حتما از تخت بر زمین خواهند نشست . چرا که قاعده در الاکلنگ همین است که تا رقیب و حریف وجود دارد شما امکان بازی مؤثر را دارید .

عزت نفس پایین در ایران به مدرک گرایی و « دکتر » و « مهندس » شدن کمک کرده است . چونکه تحقق عزت نفس ، « خود ارزشمندی » و استقلال در شخصیت را در پی خواهد داشت . ولی عزت نفس پایین ارزشمندی را به دکتر و مهندس شدن ( و نه خود شدن ) و وابستگی در شخصیت حواله می دهد .

بر اساس داده های روانشناسی اجتماعی جامعه ایران جامعه بیماری است که عدم شکل گیری « عزت نفس » در آن ریشه خیلی از بیماریهای فردی و اجتماعی شده است . و همچنین عدم تعادل بین « نهاد » و « فرامن » ، به دلیل ضعف « من » در شخصیت ایرانی ، منشأ خیلی از مشکلات فردی و اجتماعی در جامعه ایران گردیده است .

اگر در جامعه اي قدرت زيبايي و زيبايي قدرت نمايان و مشهود نباشد ، ان جامعه محل هرگونه زشتي و ظلم و بي عدالتي است . و نهادن نام جامعه انساني بر ان از روي مجاز است .