Loading...
انتخاب با توست ، میتوانی بگوئی : صبح به خیر خدا جان یا بگوئی : خدا به خیر کنه ، صبح شده . .. ( وین دایر )

سلام
با کسب اجازه از مدیریت محترم دانشنامه

هدفم از ایجاد این مطلب راهنمایی در مورد ویروس کرونا هست.

همه مطالب و اخباری که ‌می‌تونه مفید باشه رو اینجا میذارم.

سعی میکنم صحت مطالب قطعی باشه و یا حداقل اگر شبیه به نظریه بود منبع خبر اصلی رو بذارم...

خوشحال میشم بقیه دوستان هم اگر اطلاعاتی داشتن اضافه کنن.

 

۱۱ خرافه در مورد ویروس کرونا (کووید-۱۹):


۱- «ابتلا به کرونا قطعا به مرگ منجر میشه!»
هنوز خیلی چیزها درمورد کرونا نمی‌دونیم، اما تا اینجا به نظر میاد یک عفونت ویروسی ملایمه. حدود ۲٪ فوت می‌کنند، و ۱۸ تا ۲۰٪ به شدت مریض می‌شن. پس ابتلا به کرونا در حکم مرگ نیست.

۲- «فقط چینی‌ها کرونا می‌گیرند.»
تو چین شروع شد ولی همه می‌تونند بگیرند. بیماری‌های مسری کاری به مرز ندارند. همه آسیب‌پذیر هستند.

۳- «کرونا خطرناک‌ترین ویروسه.»
غلطه! ویروسهای خطرناک‌تری داریم، مثل ابولا، که درصد بسیار بیشتری رو می‌کشه. ۶۰۰۰ نفر از کسانی که کرونا گرفتند، حالشون خوب شده، و انتظار می‌ره خیلی‌های دیگه هم حالشون خوب بشه.

۴- «پوشیدن ماسک از ابتلا به کرونا جلوگیری می‌کنه.»
ماسک صورت یه حس امنیت ایجاد می‌کنه، ولی ماسک معمولی اثری نداره.
ماسک N95 موثره، ولی بشرطی که درست پوشیده شده باشه، به نحوی که تمام حاشیه‌اش کاملا به صورت چسبیده باشه.
پوشیدن درست N95 نفس کشیدن رو سخت می‌کنه و نمی‌شه مدت زیادی رو صورت نگهش داشت.
ماسک معمولی بیشتر به کار مریض میاد تا ریسک اطرافیان رو کاهش بده، ولی نمی‌تونه آدم سالم رو از مریض شدن حفظ کنه.
روشهای موثر برای اجتناب از ابتلا، یکی شستن مرتب دست هست و دیگری عدم حضور در اماکن عمومی و جمع، در صورت مریضیه.

۵- «کرونا از سوپ خفاش اومده»
قطعا غلطه. می‌دونیم کرونا از یک بازار گوشت تازه در ووهان شروع شد. چند فرضیه در مورد آغاز این بیماری مطرح هست، اما قطعا از کسی که سوپ خفاش خورده نیومده.
بهرحال، وقتی کسی کرونا گرفت، ویروس از طریق ترشحات بدن مثل آب دهن، بینی و ... منتقل می‌شه.

۶- «از طریق بسته‌ای که از چین اومده، می‌شه مریض شد.»
خیلی نامحتمله. بنظر میاد این ویروس نمی‌تونه مدت زیادی خارج از بدن انسان زنده بمونه. البته هنوز یقین نداریم. 

الان میگن که ویروس میتونه تا چند روز بیرون بدن انسان روی سطوح فلزی و یا سطوح پلاستیکی  بمونه و باعث انتقال بشه

۷- «بستن مرز، گسترش مریضی رو متوقف می‌کنه.»
مریضی‌های تنفسی مسری مرز حالی‌شون نیست. آغاز و گسترش چنین بیماری‌هایی تقصیر دولت نیست، بلکه طبیعت ویروسه. ممنوعیت‌های مسافرتی خیلی موثر نیستند، بلکه گاهی اثر عکس می‌گذارند، چون ترس و آشوب ایجاد می‌کنند، و باعث می‌شن مردم مریضی‌شون رو مخفی کنند، که به سرایت بیشتر منجر می‌شه.

۸- «فقط افراد مسن کرونا می‌گیرند.»
همه می‌تونند مریض بشن. افراد مسن محتمل‌تره که دچار مریضی شدیدتری بشن. اما باز در بین افراد مسن هم، خیلی‌ها ملایم مریض می‌شن. بهرحال همه سنی در معرض بیماری هستند و باید مراقبت کنند.

۹- «کرونا عین سارس هست.»
کرونا هم خانواده سارس هست. در واقع سه نوع کرونای شناخته شده داریم: سارس، مِرس، و کرونای کنونی که اسم درستش کووید-۱۹ هست. سارس حدود ۱۰٪ رو کشت، در حالی که کووید-۱۹ حدود ۲٪ کشته.
اما کووید-۱۹ مسری‌تره. تعداد بالای کشته‌ها در هفته‌های اخیر، بخاطر کشنده‌تر بودن ویروس کووید-۱۹ نیست، بلکه بخاطر مسری‌تر بودنشه.

با آنفولانزا مقایسه کنیم. فقط امسال ۲۰ میلیون آمریکایی آنفولانزا گرفتند و ۱۰ هزار نفر بخاطر آنفولانزا کشته شدند. (این سایت آمار کشته‌های امسال آنفولانزا رو ۱۴ هزار نفر اعلام کرده)

۱۰ - «کرونا یک ویروس مهندسی شده‌ست و تعمدا رها شده.»
دانش بشری رو خیلی دست بالا می‌گیرید!
در سه دهه گذشته با سه نوع ویروس کرونا درگیر شدیم. اما در طبیعیت کرونا‌های بیشتری هست. مثلا برخی شبیه سارس هستند. کووید-۱۹ هم خیلی خاص نیست. فقط یک ویروس دیگه از خانواده کروناست. شکل‌گیری ویروس‌ها یک پدیده طبیعیه و البته عواملی چون تغییرات جوی هم بر اون موثره.
هنوز خیلی مونده تا بشر بتونه چنین ویروسی بسازه.

۱۱- «آنتی‌بیوتیک ویروس کرونا رو می‌کشه.»
ویروس و باکتری فرق دارند. آنتی‌بیوتیک باکتری رو می‌کشه و آنتی وایرال، ویروس رو. آنتی‌بیوتیک کمکی به درمان کرونا نمی‌کنه. یک تعداد دارو برای کووید-۱۹ طراحی شده، ولی هنوز در مرحله آزمایشی هستند.



متن بالای ترجمه یک ویدئو ده دقیقه‌ایه که توسط این دو نفر تهیه شده:

- دکتر سارا مداد: مدیر ارشد برنامه سراسری پاتوژن‌های خاص دپارتمان بهداشت شهر نیویورک.
- دکتر استیون موریس: استاد اپیدمیولوژی دانشگاه کلمبیا.

اصل ویدیو ده دقیقه‌ای
https://twitter.com/techinsider/status/1230119682147004416?s=09

به نام خدا

سلام

آیا شما قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری را دارید؟ ( اگر پاسختان مثبت است علت را ذکر کنید)

در صورتی که فارغ التحصیل دوره دکتری هستید ؛ از تحصیل در این دوره چه میزان رضایت دارید؟

و در آخر اینکه آیا تب مدرک گرایی و شان اجتماعی بر ادامه تحصیل تاثیرگذار است؟

 

تذکر مدیریت دانشنامه : لطفا برای سوالات خود تیتر مناسب انتخاب کنید ، در صورتی این موضوع را رعایت نکنید، امتیاز منفی خواهید گرفت.

سلام 

مدرک گرایی از آفات بزرگی است که نه تنها برای نظام آموزشی بلکه برای کل جامعه یک آسیب جدی محسوب می‌شود.اگر زمانی علاقه جوانان برای ادامه تحصیل عمدتا منحصر به گرفتن لیسانس بود اکنون کار به جایی رسیده که افراد فکر می‌کنند اگر بگویند مدرکشان لیسانس است خود را در انظار کوچک کرده اند.

 

تب مدرک گرایی پس از چند سال از لیسانس به فوق لیسانس رسید و اکنون به قول برخی‌ها‌، فوق لیسانس هم از بورس افتاده و اکثر دانشجویان عشق مدرک به دنبال قبولی در دکترا هستند. بیراه نیست اگر بگوییم اکنون تب دکترا در جامعه فراگیر شده است. یک دلیل این مدعا این است که هر سال به تعداد متقاضیان شرکت در آزمون دکترا اضافه می‌شود.سازمان سنجش به تازگی اعلام کرده که بیش از 260 هزار نفر برای آزمون دکترا امسال ثبت نام کرده اند. این خبر یک تلنگر به همه و به ویژه مسئولان است که چرا اکثر جوانان تحصیلکرده ما آمال و آرزوهای خود را در گرفتن مدرک دکترا می‌دانند

4 سال پیش

به نظر شما نقص سیستم آموزش کلاسیک وعرفی جامعه در آموزش مردم چه بوده که بسیاری از افراد جامعه به وظایف خود در قبال جامعه و به حقوق فردی و اجتماعی دیگران بی اعتنا هستند ؟  و به نظر شما چه راهکارهایی برای افزایش سظح شعور اجتماعی افراد وجود دارد که در مواردی نظیر اپیدمی کرونا علیرغم درخواست مسوولان و دانشمندان وپزشکان برای در خانه ماندن به جهت کنترل بیماری ، برخی از افراد در جاده چالوس و شمال صف نبندند ؟ 

آموزش بهداشت فردی و اجتماعی یکی از ضروری ترین آموزش های می باشد که مورد توجه رسانه های تصویری باید قرار بگیرد بهداشت روانی و جسمانی باید مورد توجه قرار گیرد

ظاهر اولین شکل ارتباط است که درمعرض کسانیکه ملاقات می کنیم قرار می‌دهیم. هرکسی که شما را می بیند، در ۵ ثانیه اول براساس ظاهرتان تصوراتی کلی درمورد شخصصیتتان پیدا می‌کند. مشخص است که بهداشت شما اطلاعات بسیار زیادی درمورد اینکه که هستید و چطور شخصیتی دارید در دست مخاطب قرار می‌دهد. بهداشت و نظافت می‌تواند جذابیت اجتماعی، تنبل بودن، هوش، طبقه اجتماعی، تحصیلات، میزان اعتماد به نفس، فرهنگ و سازمان بندی شما را آشکار کند.

فقدان نظافت یک نفر به شما نشان می‌دهد که آن فرد:

·         تنبل است. دوست ندارند برای تمیز و مرتب کردن خودشان زحمت بکشند و در نظر دیگران قابل‌ قبول جلوه کنند و این نشان دهنده تمایل آنها برای به معرض نمایش گذاشتن بقیه جنبه های زندگیشان نیز می باشد.

·         شاید خیلی فقیر باشد. مراقب این مورد باشید چون فرهنگ‌هایی وجود دارد که این مورد برای آنها مصداق ندارد، به همین دلیل باید ابتدا پیشینه فرهنگی فرد را بررسی کنید. اما به طور معمول، افرادیکه در فقر بزرگ می‌شوند، بهداشت اولیه را آموزش نمی‌بینند.

·         شاید از نظر روانی بیمار باشد. فقدان بهداشت فردی در‌میان آنهایی که افسردگی دارند بسیار رایج است چون این افراد دیگر نه اراده و نه تمایلی و رغبتی به خوب نشان دادن ظاهر خود ندارند. افراد با مشکلات و بیماری‌های روحی و روانی دیگر مثل اسکیزوفرنی، برخی ترس‌ها، یا آلزایمر نیز ممکن است بهداشت خوبی نداشته باشند.

·         شاید به مواد‌مخدر یا الکل معتاد باشد. افرادیکه به طور مداوم از مواد‌ مخدر یا نوشیدنی های الکلی استفاده می کنند معمولاً ظاهری به هم ریخته دارند. این افراد اکثراً از افسردگی هم رنج می‌برند.

·         شعور اجتماعی نداشته باشد. کسی که با ظاهری نامرتب در جامعه راه می‌رود ممکن است سطح شعور و هوش اجتماعی‌اش پایین باشد. این افراد در دنیای خودشان زندگی می‌کنند و نمی‌توانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند. برایشان هم مهم نیست که دیگران چه نظری درمورد آنها داشته باشند. این افراد معمولاً وصله های ناجور جامعه هستند.

·         خودمحور باشد. کسی که برایش اهمیتی ندارد فقدان بهداشت شخصی او چه تاثیری بر اطرافیانش دارد و برایش هم مهم نیست که دیگران درمورد او چطور فکر کنند، فردی بسیار خودخواه و خودمحور است. این افراد هر چه که بخواهند را در هر زمان که بخواهند و به هر طریقی که بخواهند انجام می‌دهند و برایشان مهم نیست که دیگران چه می‌گویند.

 

تذکر مدیریت دانشنامه :  لطفا مطالب رو از سایت‌های دیگر کپی نکنید. در صورت تکرار موجب کسر امتیاز خواهد شد، تنها به سوالاتی که خودتان تخصص دارید پاسخ دهید.

4 سال پیش

علم و دین با هم در تضاد هستند؟