Loading...

درباره دانشگاه
دانشگاه صنعتی اصفهان با وسعتی بیش از 2300 هکتار بزرگترین پردیس یکپارچه دانشگاهی ایران محسوب می‌شود. از ویژگی‌های منحصر به فرد این پردیس، می‌توان به نزدیکی کوه‌های سیدمحمد، امامزاده سیدمحمد و پارک جنگلی اشاره کرد.
تاسیس دانشگاه صنعتی اصفهان، در سال 1353 خورشیدی به عنوان پردیس فنی مهندسی دانشگاه صنعتی شریف در اصفهان صورت گرفت و دلیل شباهت میان لوگوی آن‌ها نیز همین است. برای طراحی فیزیکی، آموزشی و پژوهشی این دانشگاه، از دانشگاه‌های مدرن امریکایی به ویژه ام آی تی الگوبرداری شد
.

دانشگاه دارای دو ورودی است. ورودی شمالی و جنوبی. ورودی شمالی همان سردر معروف دانشگاه صنعتی است که بسیار شبیه سردر دانشگاه شریف است. اما ورودی اصلی دانشگاه که تردد اکثر خوروها و اتوبوس‌ها از آن صورت می‌گیرد ورودی جنوبی است.

رفت و آمد به دانشگاه
دانشگاه در فاصله 22 کیلومتری از شهر اصفهان و در نزدیکی شهرستان خمینی شهر واقع است. از نظر رفت و آمد در روزهای غیر تعطیل هر یک ربع و روزهای تعطیل هر نیم ساعت اتوبوس به داخل شهر داشته و مشکلی برای تردد وجود ندارد. برای خمینی شهر هم اتوبوس هر نیم ساعت وجود دارد. ایستگاه اتوبوس دانشگاه در میدان جمهوری اصفهان واقع شده است. همچنین ساعت 16:30 تقریبا به تمامی نقاط شهر اصفهان اتوبوس وجود دارد. اتوبوس داخلی دانشگاه هم هر 20 دقیقه یکبار در دانشگاه دور می‌زند. حرکت اتوبوس داخلی از نقلیه شروع شده و مسیرهای توقف آن خوابگاه صدرا، مجموعه تالارها، ساختمان مرکزی، تربیت بدنی، درب ورودی، خوابگاه امام علی، خوابگاه الغدیر و کوی اساتید است.

برای پرداخت هزینه اتوبوس و مترو در شهر اصفهان می‌توانید اصفهان کارت را خریداری کنید و دیگر نیاز به پرداخت نقدی هزینه‌ها نداشته باشید. اتوبوس‌های دانشگاه هم نیاز به پرداخت هزینه دارند. خط دانشگاه به میدان جمهوری با کارت حدود 1000 تومان و بدون کارت 1500 تومان است.

برای تردد خودرو در دانشگاه نیاز است که کارت تردد داشته باشید. هزینه صدور کارت 50 هزار تومان و به صورت سالیانه است. اساتید و کارکنان و دانشجویان دکتری هر زمان بخواهند می‌توانند درخواست کارت تردد دهند. برای دانشجویان کارشناسی ارشد در سال دوم تحصیل صدور کارت امکان‌پذیر است. هم‌چنین برای دانشجویان کارشناسی امکان تردد خودرو در دانشگاه موجود نیست! یک پارکینگ بزرگ در ورودی جنوبی دانشگاه وجود دارد و افرادی که کارت تردد ندارند می‌توانند خوروی خود را آن‌جا پارک کرده و با اتوبوس به داخل دانشگاه بروند.

دانشکده‌ها
دانشگاه صنعتی اصفهان شامل 14 دانشکده فیزیک، ریاضی، شیمی، مهندسی شیمی، مواد، عمران، نساجی، مکانیک، کشاورزی، حمل و نقل، منابع طبیعی، برق و کامپیوتر و صنایع و سیستم‌ها است. دانشکده‌ها به صورت دوتایی در کنار هم قرار دارند و به وسیله یک پل به هم متصل می‌شوند. از آنجا که دانشکده‌ها همه داخل دانشگاه هستند.

محل برگزاری کلاس‌ها
پدانشکده‌ها تقریبا نزدیک یکدیگر قرار دارند. کلاس‌های پر جمعیت دانشجویان کارشناسی در ترم‌های ابتدایی از جمله ریاضیات و فیزیک عمومی و ... در مجموعه‌ای به نام تاهارها و مجتمع ابوریحان برگزار می‌شود. این مجموعه‌ها شامل کلاس‌ها و سالن‌هایی بزرگ جهت برگزاری کلاس‌ها و امتحانات دروس پر جمعیت است. کلاس‌های ارشد و دکتری نیز در همان دانشکده‌ها برگزار می‌شود و محل امتحانات آنها نیز در دانشکده‌هاست. پردیس خودگردان نیز داخل دانشگاه بوده و ساختمان آن جنب کتابخانه مرکزی قرار دارد
.

امکانات دانشگاه
از نظر امکانات علمی دانشگاه از وضعیت نسبتا مناسبی برخوردار است. در برخی رشته‌ها مانند فیزیک و مواد نیز بهترین دانشکده‌های کشور را داراست. امکانات و دستگاه‌های آزمایشگاهی زیادی در دانشگاه یافت می‌شود.

پژوهشکده‌ها
پژوهشکده‌های دانشگاه عبارتند از: پژوهشکده فولاد، پژوهشکده اویونیک، پژوهشکده آب و فاضلاب، پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیردریا، پژوهشکده نانوفناوری و مواد پیشرفته، پژوهشکده‌ فناوری اطلاعات و پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی. مراکز پژوهشی عبارتند از: مرکز تخصصی آپا، مرکز ابررایانش ملی و مرکز پژوهشی کشت بدون خاک. هم‌چنین قطب‌های علمی دانشگاه عبارتند از: قطب فناوری در صنعت فولاد، قطب سنسور و شیمی سبز و قطب بیوتکنولوژی بیماری درختان مهم میوه.

کتابخانه
کتابخانه مرکزی دانشگاه نیز به نظر من وضعیت بسیار مناسبی دارد. کتابخانه شامل بسیاری از منابع فارسی و لاتین بوده، همچنین دسترسی به پایان نامه‌ها نیز به‌صورت الکترونیکی برای دانشجویان وجود دارد. پرسنل کتابخانه نیز بسیار به دانشجویان کمک می‌کنند و کلاس‌های متعددی راجع به جستجو در مجلات، رفرنس نویسی ... برگزار می‌کنند.

یکی دیگر از نکات مهم دانشگاه، مرکز کارآفرینی است. این مرکز به طور فعال به برگزاری کارگاه‌های آموزشی، همایش‌ها، ایده شوها و رویدادهای متنوع دیگری برای پرورش دانشجویان در حوزه کارآفرینی می‌پردازد. هم‌چنین در صورت داشتن ایده به مرکز رشد دانشگاه جهت شروع کار معرفی می‌گردد.

اینترنت دانشگاه
اینترنت دانشگاه برای دانشجویان کارشناسی ماهیانه 5 گیگ، کارشناسی ارشد 8 گیگ و دکتری 10 گیگ است. دانشجویان مستقر در خوابگاه نیز ماهیانه 5 گیگ اضافه‌تر خواهند داشت. هم‌چنین از ساعت 16.30 الی 23.59 دقیقه مصرف اینترنت نصف واحد است. یعنی هر اندازه مصرف کنید نصف آن حساب می‌گردد. سامانه آموزشی دانشگاه صنعتی اصفهان همانند بسیاری از دانشگاه‌ها، سامانه گلستان است. اکثر امور دانشجویان از جمله ثبت نام دروس، پرداخت شهریه، ثبت نام خوابگاه و ... در این سامانه انجام می‌شود.

دوره‌های زبان
دانشگاه دارای مرکز آموزش‌های الکترونیکی و آزاد است که در همان ساختمان پردیس خودگردان قرار دارد. این مرکز اقدام به برگزای کلاس‌های زبان انگلیسی از جمله ترمیک، بحث آزاد، آمادگی آزمون‌های آیلتس، تافل و جی آر ای می‌کند. هم‌چنین بعضا کلاس‌های زبان آلمانی نیز در این مرکز برگزار می‌شود. کلاس‌های نرم افزارهای تخصصی نیز در این مرکز برگزار می‌گردد.

خوابگاه‌ها
دانشگاه صنعتی اصفهان شامل چندین مجموعه خوابگاه بوده، یک مجموعه برای دانشجویان کارشناسی، یک مجموعه برای ارشد و دکتری، یک مجموعه برای متاهلین و یک مجموعه مجزا برای خانم‌ها. خوابگاه دانشجویان کارشناسی و متاهلین فاصله نسبتا زیادی تا دانشکده‌ها و سلف دانشگاه دارد، اما خوابگاه‌های ارشد و دکتری و خوابگاه خانم‌ها در مکان مناسبی واقع شده‌اند. البته با وجود اتوبوس داخلی دانشگاه مشکل تردد نیز تقریبا حل می‌گردد.
کوی اساتید نیز داخل دانشگاه قرار دارد. از نظر امکانات البته خوابگاه‌ها بسیار مناسب بوده و یکی از بهترین خوابگاه‌های کشور را داراست
 
هر مجموعه خوابگاه شامل 4 طبقه است و هر طبقه تعداد زیادی اتاق دارد. هر اتاق در اختیار 4 دانشجو قرار می‌گیرد. اتاق‌ها دارای حمام و یخچال مجزا هستند. همچنین سیستم تهویه نیز برای هر اتاق بطور مجزا موجود است. هر طبقه خوابگاه‌ها نیز دارای یک آشپزخانه بزرگ است. محوطه خوابگاه نیز بسیار بزرگ است. زمین والیبال، بسکتبال و گل کوچیک نیز در محوطه خوابگاه قرار دارد. همچنین یک سوپرمارکت در محوطه خوابگاه بوده که تقریبا اکثر نیازهای خوابگاهیان را رفع می کند.

امکانات رفاهی
از نظر امکانات رفاهی دانشگاه شامل استخر، چند سالن بدنسازی، زمین فوتبال و فوتسال، سالن‌های والیبال و بسکتبال، زمین تنیس، سالن رزمی، کشتی  و .... می‌شود. کلاس های ورزشی بسیاری هم زیرنظر مربیان در دانشگاه برگزار می‌گردد. هم چنین گیم نت و سالن بیلیارد نیز در دانشگاه وجود دارد
 
سلف مرکزی دانشگاه نیز وعده ناهار را بصورت همگانی و شام را برای خوابگاهیان فراهم می کند. همچنین دو رستوران آزاد نیز در دانشگاه وجود دارد. به غیر از این ها تریاهایی در دانشکده ها وجود دارد. همچنین آش و حلیم فروشی هم داخل خود دانشگاه وجود دارد. بازارچه پردیس هم داخل دانشگاه شامل چندید مغازه از جمله آرایشگاه، بوتیک، فست فود، کافی شاپ، تعمیرات موبایل و کامپیوتر، کتابفروشی و ... می شود که عملا دانشجویان را از رفتن به شهر بی نیاز می سازد. با وجود این ها تقریبا تمامی امکانات رفاهی در دانشگاه موجود است.هم چنین دانشگاه دارای یک مسجد بزرگ است که روبروی سلف مرکزی قرار دارد.

مرکز بهداشت دانشگاه نیز یکی از بهترین مراکز بهداشت کشور است. داروخانه، دندانپزشکی، پزشک عمومی، اورژانس و ... در دانشگاه موجود است. مرکز مشاوره دانشگاه نیز بسیار فعال بوده و یکی از بهترین مراکز مشاوره سراسر کشور است.

تشکل‌های دانشجویی
فعالیت های جانبی دانشگاه نیز چند سالی است بهتر شده. تشکل های دانشجویی بسیاری از جمله تشکل های مذهبی، سیاسی، فرهنگی و ... وجود دارند. معاونت فرهنگی شامل یک بخش دانشجویی بوده که چندین کانون را شامل می شود. کانون موسیقی، کانون تئاتر، کانون کوهنوردی و ... که هر کدام فعالیت ها و برنامه های متنوعی انجام می دهند.

توصیه برای انتخاب دانشگاه
در انتها باید ذکر کنم که تحصیل در این دانشگاه مستلزم تلاش بسیار است. این دانشگاه از قدیم به سخت‌گیری بسیار معروف بوده که به نظر من تا حدودی درست است! اگر پایه درسی نسبتا خوب دارید و سخت کوش هستید دانشگاه مناسبی برای تحصیل است.
با آرزوی موفقیت


5