من در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی گرایش بیوتکنولوژی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل مشغول تحصیل و پژوهش هستم.
جو دانشکده
نسبت به سایر دانشکدههای این دانشگاه که بصورت تخصصی به تربیت دانشجویان مهندسی میپردازد، دانشکده مهندسی شیمی جو سیالتر و منعطفتری را داراست و عمدتا دانشجویان با علاقه و انگیزه هستند. امکان مشارکت در فعالیتهای جانبی در دانشگاه وجود دارد و دانشجویان در حین تحصیل با نرم افزارهای مربوط به رشتهی خود هم آشنا میشوند.
ارتباط با استادان
به علت متمرکز بودن دفاتر اعضای هیئت علمی در یک ساختمان شاخص در دانشگاه، براحتی امکان ملاقات حضوری با اساتید فراهم است و همچنین راههای دیگر برقراری ارتباط و برنامه کاری اساتید نیز در سایت دانشگاه معرفی شده است. گرایش بیوتکنولوژی، گرایشی بسیار کاربردی از مهندسی شیمی است و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی این رشته امکان پرداختن به حوزههای پژوهشی متعدد و متنوعی وجود دارد. این دانشگاه از هیئت علمی قوی در حوزهی بیوتکنولوژی برخوردار است و دو تن از پروفسورهای با تجربه و متخصص این حوزه در کنار اساتید دیگر در این دانشکده مشغول تدریس و هدایت دانشجویان هستند.
محل برگزاری کلاس ها
محل برگزاری عمدهی کلاسها در ساختمان تازه تاسیس علوم پایه دانشگاه میباشد و برخی از کلاسها نیز به صلاح دید اساتید در سالنهای اجتماعات دانشکده تشکیل میشوند.
امکانات
دانشکده مهندسی شیمی از امکانات پژوهشی قابل قبولی برخوردار است و امکان انجام آنالیزهای مختلف در داخل دانشگاه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی فراهم است. اخیرا قطب علمی فناوری نانو درآب به مدیریت جناب آقای پروفسور محسن جهانشاهی در این دانشکده تاسیس شده است.
از دید من مهمترین کمبودی که مشاهده میشود انجام کارهای اداری دانشجویان بصورت آنلاین است که در حال حاضر بصورت نیمه آنلاین انجام میشود و الزام حضور دانشجویان در تمام مراحل اداری زمانبر و فرسایشی است.
استادان
از اساتید مهم این گرایش میتوان جناب آقای پروفسور قاسم نجفپور درزی دارندهی مدرک پروفسورا از دانشگاه ارکانزانس امریکا و جناب آقای پروفسور جهانشاهی دارنده مدرک پروفسورا از دانشگاه بیرمنگهام انگلستان، رئیس بنیاد نخبگان استان مازندران، رییس پژوهشکده فناوری نانو و موسس قطب علمی فناوری نانو درآب و سردبیر مجله بین المللی نانو فناوری در آب و محیط زیست را نام برد که هر دو مترجم و مولف کتابهای تخصصی متعددی در زمینه بیوتکنولوژی و نانوبیوتکنولوزی هستند و مقالات متعددی از آنان به چاپ رسیده است.
توصیه برای انتخاب رشته
دانشجویانی که قصد تحصیل در این رشته را دارند میبایست علاقهمند به پژوهش و انجام فعالیتهای آزمایشگاهی در حوزههای مربوط به بیوتکنولوژی و دارای پیش زمینه قوی در مباحث پایه مهندسی و زیستی باشند و از نظر من این دانشکده پتانسیل مناسبی برای تحصیل دانشجویان علاقهمند به این رشته را داراست.