به نام خدا
ورود من به دانشگاه هنر تحت عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد رشته انیمشین از سال 96 با پذیرش در دانشکده سینما و تاتر صورت گرفت.
خوابگاه
خوابگاههای دخترانه دانشگاه هنر، یکی واقع درمیدان فاطمی و دیگری درکرج میباشد که هر دو آنها دسترسی راحت به مترو دارند. اولویت تعلق خوابگاه با دانشجویان روزانه غیر تهرانی و سپس تحت شرایطی دانشجویان شبانه است و برای دانشجویان پردیس چنین امکانی فراهم نیست.
برای دانشجویانی که به هر دلیلی خوابگاه به آنها نرسد خوابگاههای خودگردان وجود دارد که دانشجو باید متحمل پرداخت هزینه شود اما این خوابگاهها تحت نظارت دانشگاه است و هزینه آن به نسبت اجاره آپارتمان بسیار مناسب میباشد. این خوابگاه خود گردان دختران نیز واقع در میدان فاطمی است و برای پسران در میدان فردوسی میباشد. برای دانشجویان غیر ایرانی، خوابگاه جدایی در نظر گرفته شده است.
تهیه صبحانه و شام در خوابگاه با هزینه دانشجویی و ثبت نام از طریق سامانه تغذیه در هفته قبل صورت می گیرد و غذا تحویل اتاق دانشجو میشود. بدیهی است که برای ناهار نیز ثبت نام ازطریق سایت انجام شده ولی در سلف مخصوص هر دانشکده سرو میشود. انتخاب منوهای وعدههای غذایی با دانشجوست و به تعداد ثبت نام شده در اختیار دانشجو قرار میگیرد. امکانات ورزشی، حمام، لباسشویی، آشپزخانه، اتاق مطالعه و اتاق کار در هر ساختمان خوابگاه به میزان قابل قبولی فراهم است.
تردد به دانشگاه
دانشگاه هنر شامل 4 مجتمع دانشگاهی است که 9 دانشکده مجزا را شامل میشود.
دانشکده هنرهای کاربردی
این دانشکده واقع در خیابان ولیعصر و نزدیک به چهارراه ولیعصر می باشد . و دسترسی آن به حمل و نقل عمومی مثل مترو، اتوبوس و تاکسی بسیار ساده است... محل برگزاری کلاس های آن در خود این دانشکده است
دانشکده سینما و تئاتر
این دانشکده واقع در خیابان مفتح جنوبی و جنب ورزشگاه شهید شیرودی است و دسترسی آن به حمل و نقل عمومی مثل مترو، اتوبوس و تاکسی بسیار ساده است... محل برگزاری کلاسهای کارشناسی ارشد درخود دانشکده و بیشتر واحدهای کارشناسی سینما در دانشکده کاربردی میباشد.
دانشکده موسیقی
این دانشکده واقع دراستان البرز-کرج میباشد و و در مورد دسترسی آن به حمل و نقل عمومی اطلاعی ندارم. اما کلاسها در خود دانشکده برگزار میشود.
دانشکده معماری و شهرسازی، دانشکده هنرهای تجسمی، دانشکده هنرهای دراماتیک، دانشکده هنرهای تزیینی، دانشکده حفاظت و مرمت، دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی هنر
این 6 دانشکده واقع در خیابان حافظ خیابان سرهنگ سخایی و نزدیک میدان امام خمینی میباشند و دسترسی آنها به حمل و نقل عمومی مثل مترو، اتوبوس و تاکسی راحت است... محل برگزاری کلاس های آنها نیز در خود این دانشکدهها است.
ارتباط با مسئولین
ارتباط با مسئولین دانشکده از طریق شمارههای تماس و ایمیلهای مستقیمی که سایت اصلی دانشگاه دراختیار قرار داده، امکان پذیر است. دانشجویان دانشگاه هنر تهران، اغلب دانشجویانی خلاق از اقصی نقاط ایران هستند و بدین جهت که تهران شهری مهاجر پذیر است، تعامل دانشجویان با هم و با مردم عادی بسیار دوستانه و بهدور از مشکل خواهد بود.
امکانات علمی
هر مجتمع دانشگاهی به صورت مجزا، مجهز به کتابخانهها و سایتهای کامپیوتر متناسب با رشته، تجهیز شده میباشد (به طور مثال دانشجویان ارشد انیمیشن دانشکده سینما و تاتر به تعداد قابل قبولی اینتوس و سیستم پی سی دسترسی دارند که از ملزومات این رشته است).
کتابخانه مرکزی دانشگاه هنر واقع در دانشگاه هنرهای کاربردی با سالن مناسب، برای مطالعه و امانت کتاب میباشد. دانشجویان کارشناسی ارشد حداکثر 14 عنوان کتاب را برای حداقل 2 هفته (با تمدید اعتبار 5 مرحله ) میتوانند امانت بگیرند. کتابخانه مرکزی با برخی کتابخانههای دیجیتال هنری مطرح دنیا مثل ابسکو (EBSCO) قرارداد همکاری امضا نموده و دسترسی به منابع مطالعاتی آنها بدون پرداخت هزینه امکانپذیر میباشد.
همچنین دسترسی به اینترنت با سرعت مناسب نیزدر خود فضای دانشگاهی و خارج از آن، با کمک ویپیانهای مخصوص، با داشتن شماره دانشجویی تا سقف 12 گیگا بایت در ماه امکان پذیر است.
نکته جالب توجه در برخی رشتهها مثل سینما، انیمیشن، عکاسی و... است که در برخی سالها امکان انجام پروژههای اکسچنج دانشجویی میان دانشگاه هنر و دانشگاههای مطرح غیر ایرانی همچون دانشکده فیلمسازی بابلزبرگ آلمان اتفاق میفتد که انتخاب دانشجویان با توجه به رزومه و فعالیتهای دانشجویی آنها و قابلیت زبان انگلیسی صورت میگیرد.
امکانات تفریحی- رفاهی
برای هر ترم متناسب با شرایط دانشجویان امکان گرفتن وامهای دانشجویی با داشتن ضامن یا چک کارمندان دولتی امکان پذیر است.
همچنین دانشگاه امکانات ورزشی مناسب و تخفیفهای خوبی را برای باشگاههای خاص و مجهز که خود معرفی میکند فراهم کرده. به طورمثال استفاده از برخی استخرهای مطرح ورزشی با پرداخت 50 درصد هزینه ورودی حقیقی آن و...
ازدیگر امکانت رفاهی، استفاده از پزشکان و مشاوران مراکز درمانی به صورت رایگان میباشد که در شرایط کنونی بسیار کمک بزرگی به ارتقای روحیه دانشجویان خواهد بود.
همچنین برگزاری تورهای زیارتی و سیاحتی دانشجویی با حداقل هزینه در داخل تهران یا خارج از آن از دیگر امکانات فراهم شده توسط دانشگاه هنر است. برگزاری مسابقات ورزشی و تفریحی مناسب مثل طناب کشی و... برگزاری جشنها و فستیوالهای مناسبتی و فصلی مثل برگریزان پاییزی در حیاط دانشکده کاربری که فرصت خلق عکسهای هنرمندانهای را فراهم میآورد نیز ازدیگر امکانات تفریحی این دانشکده است.
تشکلهای دانشجویی شامل بسیج دانشجویی، انجمنهای علمی، اسلامی و رفاهی، در دانشکدههای مختلف با رای گیری دانشجویان داوطلب هر رشته به صورت رسمی هر ساله اتفاق میافتد و در این بین تشکیل گروههای دانشجویی برای انجام فعالیتهای تیمی نیز بسته به سلیقه و نظردانشجویان امکانپذیر و بعضاً مورد حمایت دانشگاه است.
به دانشآموزانی که میخواهند دانشگاه هنر را به عنوان دانشگاه محل تحصیل خود انتخاب کنند اکیدا توصیه میکنم با دانشجویان هر دانشکدهای که قصد تحصیل در آن را دارند پیرامون رشته انتخابی حضوراً صحبت نموده و چالشهای آن رشته را درحین تحصیل و بعد بازار کار آتی مورد مطالعه قرار دهند.
توصیه به دانشجویان کارشناسی داوطلب برای کارشناسی ارشد
اکیدا توصیه دارم که با صحبت با دانشجویان از رویکرد هر دانشکده نسبت به آن رشته آگاهی پیدا کنند. دانشگاه هنردر مقطع ارشد گرایشات تئوری محوری برای برخی رشتهها دارد که بسیار رویکرد جالب و قابل تاملیست هرچند که مورد استقبال کلیه دانشجویان نباشد. بنابراین مشورت با دانشجویان و بعضا اساتید بسیار کمک بزرگی به برآورده کردن انتظارات شخصی دانشجو خواهد بود.