Loading...

محل دانشگاه
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران با واحدهای دیگه دانشگاه آزاد تفاوت های زیادی داره. با وجود اینکه بالای کوه قرار داره و فاصله اش تا میدون آزادی حدود40 دقیقه میشه ولی فضای خوبی داره. البته ناگفته نماند که در زمستون و پاییز به خاطر موقعیت جغرافیای که دانشگاه در اون واقع شده دمای هوای کمی خنک تری نسبت به خود شهرداره. به طوری که در فصول سرد رفت و آمد دانشجویان فنی مهندسی به کلاس هاشون که محلشون درساختمان های بالا کوه هست سخت میشه. البته اگه رشته تحصیلی شما علوم انسانی و یا علوم پایه باشه دیگه نیازی به استفاده از اتوبوس های دانشگاه ندارین مگر اینکه بخواین از کتابخونه دانشگاه استفاده کنین.

امکانات
شاید گل سرسبد دانشگاه رو بشه کتابخونه بزرگ اون دونست که برای دانشجوهای اهل مطالعه و تحقیق مثل بهشت می‌مونه و امکانات خوبی رو دراختیارشون قرارمیده. برخورد پرسنل کتابخونه  هم  با  دانشجوها خوبه.

متاسفانه بعد از حادثه سقوط اتوبوس و کشته شدن 10 نفر با وجود ایمن سازی قسمت هایی از مسیرهای داخل دانشگاه، هنوز اقدام جدی در جهت تعویض اتوبوس های داخلی دانشگاه صورت نگرفته.
غذای دانشگاه هم با وجود اینکه به تازگی قیمتش بالا رفته ولی کیفیت معمولی داره.
دانشگاه علوم و تحقیقات به هردانشجو 5 گیگ اینترنت رایگان دانشجویی میده و بچه ها چه به هنگام استفاده از گوشی یا لپتاپ خودشون و یا کامپیوترهای متصل به اینترنت دانشگاه باید حتما از اکانت خودشون استفاده بکنن. 

استادان و دانشجویان
در مورد رشته مردم شناسی هم  باید بگم که خوشبختاته اساتید خوب و با سوادی داشتم که اکثرشون روابط خوبی با دانشجوهاشون دشتن و به سوالاتشون جواب می‌دادن. از جمله تجربیات خوبی که من در دانشگاه داشتم همکلاس بودن با دانشجویان خوبی بود که بیشترشون با اشتیاق و لذت رشته خودشون رو در مقطع ارشد انتخاب کرده بودن.

درباره رشته
رشته مردم‌‌شناسی از گرایشات رشته علوم اجتماعی است. به مطالعه فرهنگ و آداب و رسوم مردم می‌پردازد. برخلاف جامعه‌شناسی که دید سطحی، کمی و کلی نسبت به جامعه، مردم و زندگیشان دارد، مردم شناسی حدالمکان از داده‌های کمی فاصله می‌گیرد و با مشاهده؛ مصاحبه و گفتگو با مردم سعی دارد به مطالعه دقیق‌تر و عمیق‌تری در مورد مردم دست یابد. تمرکز این رشته بیشتر بر مطالعات فرهنگی بین مردم مناطق مختلف است. یک مردم‌شناس سعی می‌کند که ضمن مطالعه و تفسیر فرهنگ موجود در جوامع  مختلف و بهره‌گیری از تئوری‌ها و نظریات مختلف که چارچوب فکری و نظری او را مشخص می‌کنند، در مطالعه خویش از سو گیری، ارزش‌گذاری و تفسیر به رای خود  اجتناب کند.

خواستگاه آکادمیک آن از جهان غرب است ولی نمی‌توان از ضرورت نقش مطالعات مردم‌شناسانه و تربیت مردم‌شناس در کشورهای مختلف به ویژه در ایران چشم پوشی کرد و آن را به اسم رشته‌ای غربی نادیده گرفت یا  قید و بندهای مذهبی خاص به آن اضافه کرد. با وجود جوان بودن این رشته در ایران و اینکه استاتید خیلی خوبی هم در این رشته فعالیت می‌کنند ولی متاسفانه در کشور ما در سایه رشته جامعه‌شناسی گم شده و آینده اقتصادی قابل توجهی نیز برای آن در تصور نیست. در صورتی که شاید گرایشات علوم اجتماعی به ویژه مردم‌شناسی و جامعه ‌شناسی در جهان غرب و کشورهای اروپایی و صد البته آمریکا جایگاه خیلی خوبی دارند. در خیلی از دانشگاه‌های کشور ما  بیشتر دروس مردم شناسی در مقطع ارشد از چارچوب درسی رشته جامعه‌شناسی تبعیت می‌کند که این موضوع چندان خوشایند نیست. 

کلام آخر
در هرصورت امیدوارم که یک روزی رشته‌ای که من در آن تحصیل کرده‌ام از سوی مسولین بیشترجدی گرفته شود و به جایگاهی  که شایسته آن است دست یابد. 

 


0