Loading...

با عرض سلام، بنده دانشجوی کارشناسی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان هستم

درباره دانشکده
این دانشکده در دوسال اخیر بهترین رتبه را در رنکینگ جهانی نسبت به سایر دانشگاه ها در رشته فیزیک اخذ کرده
.
منظور کسب رتبه اول بین دانشگاه های ایرانی است(رجوع کنید به سایت
topuniversities.ir )

یکی از اشکالات این دانشکده قدیمی بودن ساختمان آن است. البته از لحاظ آزمایشگاه وضعیت مناسبی دارد.

فعالیت های دانشجویی
این دانشکده دارای دو انجمن علمی فیزیک و ستاره شناسی است که زیر نظر دکتر تفریحی فعالیت های مفیدی را انجام می‌دهند.

 جو دانشکده
فضای کلی دانشجویان خیلی علمی نیست(در واقع جو علمی چندانی بین دانشجویان حاکم نیست) و بیشتردانشجویان به خنده و سرگرمی مشغول اند.(البته بنده در سایر دانشگاه ها حتی شرف هم همین وضع را مشاهده کرده ام)

دانشجویان خوابگاهی ماهیانه 10 گیگ و دانشجویان اصفهانی ماهیانه 5 گیگ اینترنت دارند.

محل برگزاری کلاس‌ها
در دو سه ترم اول درس های مشترک مثل ریاضی شیمی و برنامه نویسی در مجتمع تالار ها برگزار میشود ولی سایر دروس در کلاس های دانشکده برگزار می‌شود
.
با توجه به قدیمی بودن و نیز کوچک بودن ساختمان دانشکده و عدم وجود سالن مطالعه و سایت کامپیوتر مناسب عملا تنها از کلاس های خالی برای کارهای گروهی می توان استفاده کرد.

ارتباط با استادان
با توجه به تعداد کم ورودی های هر سال ارتباط با اساتید بسیار ساده است. در رابطه با جو اساتید غالبا اساتید مذهبی هستند و وقت گرفتن از آنها (مراجعه به دفترشان) آسان است. درضمن به دانشجویان علاقه‌مند بهای زیادی می‌دهند.

درباره استادان
از مهم ترین اساتید دانشکده در گرایش حالت جامد میتوان به دکتر اکبرزاده و فضیله در ذرات بنیادی به دکتر میرزا ولران در کوانتوم اینفورمیشن
[ quantum information ] به دکتر عبدی اشاره کرد.  (در این گرایش سعی بر این است که با استفاده از اصول و مبانی مکانیک کوانتومی به تولیدات و فناوری های جدید دست یابند. لذا می‌توان گفت این گرایش کاربردی کردن مکانیک کوانتومی است که از دستاوردهای آن میتوان به بحث رایانش کوانتومی و سایر دستاوردها در زمینه اپتیک و لیزر اشاره کرد)

در کل فیزیک صنعتی در گرایش ماده چگال قوی ترین دانشکده در کشور محسوب می‌شود در سایر گرایش ها مثل ذرات و کیهان شناسی هم با وجود دکتر میرزا و لران وضعیت خوبی دارد ولی در گرایش هسته ای اخترفیزیک و اتمی تقریبا حرفی برای گفتن ندارد.

 البته دانشکده چند سالی است که در پی استخدام اساتید برجسته در زمینه ذرات و کیهان شناسی است.ضمن اینکه پارسال هم با استخدام دکتر عبدی وضعیت در زمینه اپتیک و فناوری های کوانتومی کمی بهبود یافت.در زمینه نجوم واخترفیزیک هم فقط دکتر سجادیان فعالیت میکنند.

به طور کلی نسبت تعداد اساتید به دانشجویان در این دانشکده در مقایسه با فیزیک شریف خیلی کمتر است. ضمن اینکه تعداد استاد کامل هم خیلی نسبت به شریف کمتر است.در نتیجه همه ی دروس هر ترم ارائه نمی‌شود لذا اگر درسی را بیفتید یا بخواهید با استاد دیگری آنرا بردارید ممکن است مجبور باشید دو ترم صبر کنید!!!

در رابطه با تحصیلات تکمیلی این دانشکده همانطور که اشاره شد در زمینه ماده چگال بسیار قوی است و دانشجویانی که در این گرایش ارشد دارند برای دکتری به راحتی با اپلای آنها موافقت خواهد شد ( حتی دانشگاه های طراز اول جهانی) ولی در غیر از این گرایش شرایط کمی متفاوت است و اپلای به ندرت اتفاق می افتد.البته در کل به نسبت دانشگاهی مثل شریف اپلای بسیار محدودتر انجام می‌شود.

نهایتا اگر به فکر اپلای به دانشگاه های طراز  بالا مثل زوریخ سوییس یا مونیخ آلمان و غیره هستید در غیر از ماده چگال احتمالا موفق نخواهید شد. ولی به هرحال رکن اساسی در اپلای توصیه و ارتباط با اساتیدی هست که با اساتید دردانشگاه های خارج همکاری دارند.(که البته این دست از اساتید به طور محدود یافت میشوند(!!! 

 تردد به خوابگاه
دانشگاه صنعتی اساسا دانشگاه بسیار وسیعی است لذا فاصله همه ی خوابگاه ها تا دانشکده و مجتمع کلاس ها نسبتا زیاد است البته سرویس های داخل دانشگاه جند دقیقه یکبار از این محل ها عبور میکنند لذا دانشجویان با مشکل جدی برای رفت و آمد روبرو نیستند
.


6