Loading...

بسمه تعالی

باسلام و احترام

این‌جانب، محسن محجوبی مقدم، دانش‌آموخته مقطع کارشناسی علوم قضایی از دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری (UJSAS) می‌باشم. دانشگاه علوم قضایی در مقطع کارشناسی صرفاً رشته علوم قضایی، در مقطع ارشد و دکتری شاخه‌های مختلف رشته حقوق (نظیر جزا و جرم‌شناسی، خصوصی، عمومی، بین‌الملل و...) را دارد. هدف اصلی از تأسیس دانشگاه علوم قضایی تأمین نیروی انسانی مورد نیاز قوه قضائیه است. دانشگاه علوم قضایی به دو صورت بورسیه و آزادِ دولتی دانش‌جو می‌پذیرد. دانش‌جویان بورسیه دانشگاه علوم قضایی پس از فراغت از تحصیل، طی مراحل گزینش، دوره آموزشی خدمت مقدس سربازی و دوره کارآموزی به عنوان مقام قضایی در دادگستری‌ها مشغول به خدمت می‌شوند. هم‌اکنون، پذیرش در مقطع کارشناسی به‌صورت آزاد و در مقطع ارشد و دکتری در برخی رشته‌ها به‌صورت بورسیه می‌باشد.

دانش‌جویان کارشناسیِ (ارشد پیوسته) پس از طی دوره کارشناسی در صورت داشتن شرایط وارد مقطع ارشد می‌شوند و بورسیه خواهند شد.

نکته مهمی که باید توجه داشت این است که مسئولین دانشگاه علوم قضایی به‌خاطر حساسیت تصدی منصب خطیر قضا بهرای مسائل حفاظتی و امنیتی اهمیت ویژه‌‌ای قائل‌اند و دانش‌جویان بورسیه تحت نظارت حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، حفاظت دانشگاه و سایر نهادهای امنیتی می‌باشند.

دانشگاه علوم قضایی به‌دلیل پذیرش تخصصی دانش‌جو در رشته‌های علوم قضایی و حقوق ظرفیت کمی دارد و این عامل باعث شده که ارتباط بین دانش‌جویان بایکدیگر و با اساتید بسیار صمیمی و در عین حال ضابطه‌مند باشد. دانش‌جویان علوم قضایی نخبگانِ علمیِ گزینش‌شده‌اند. اساتید هم اکثراً از قضات باتجربه و مسئولین قوه قضائیه هستند. تعدادی از اساتید از وکلا و حقوق‌دانان برجسته هستند.

دانشگاه علوم قضایی سه دانشکده دارد:

۱. حقوق قضایی

۲. ثبت و مدیریت قضایی

۳. پیش‌گیری از جرم و اصلاح و تربیت.

کلاس‌های مقطع کارشناسی در دانشکده حقوق قضایی و کلاس‌های مقطع ارشد و دکتری در دو دانشکده دیگر برگزار می‌شود.

دانشگاه از نظر امکانات در سطح بالایی نیست و کمبود‌هایی دارد؛ از جمله فضای ناکافی و خوابگاه‌های استیجاری.

البته ناگفته نماند که در منطقه سعادت‌آباد، ساختمان جدید دانشگاه و خوابگاه‌ها در حال احداث می‌باشد.

نهادها و تشکل‌هایی که در دانشگاه وجود دارد عبارتند از:

۱. بسیج

۲. کانون مهدویت

۳. انجمن علمی

۴. شورای صنفی

همگی موارد بالا توسط خود دانشجویان مدیریت می‌شود.

برخی از اساتید برجسته دانشگاه عبارتند از:

۱. دکتر عباس میرشکاری حقوق‌دان ممتاز در زمینه حقوق خصوصی

۲. دکتر محمدباقر الفت معاون محترم منابع انسانی قوه قضائیه

۳. دکتر ذبیح‌الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور

۴. دکتر اصغر جهانگیر معاون پیش‌گیری از وقوع جرم قوه قضائیه

و بسیاری از مسئولین کشوری همچون رئیس محترم قوه قضائیه، جناب حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی دولت جناب آقای بهادری‌جهرمی و... که سابقاً در این دانشگاه تدریس می‌کردند.

مهم‌ترین توصیه‌ای که به دانش‌آموزان عزیز دارم این است که صرفاً براساس علاقه و توانایی مبتنی‌بر تحقیقِ میدانی این دانشگاه را انتخاب کنند؛ چه‌بسیار دانش‌جویانی که نادانسته این مسیر را انتخاب کردند و به‌خاطر فرضیاتِ اولیه اشتباهِ خودشان، پشیمان شدند.

والسلام علیکم و الرحمة‌ الله و برکاة


2